1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. 2 MILJONIT REISJAT! Lux Expressiga reisis üle kahe miljoni bussisõitja
2 MILJONIT REISJAT! Lux Expressiga reisis üle kahe miljoni bussisõitja

2 MILJONIT REISJAT! Lux Expressiga reisis üle kahe miljoni bussisõitja

Lux Express2Möödunud aastal sõitis Lux Expressi bussidega üle kahe miljoni reisija, mida on neljandiku võrra rohkem kui eelnenud aastal. Eestisisestel liinidel kasvas reisijate arv ligi 16%.

Bussiettevõtte Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on bussifirma koduturu kõrval olnud väga edukas ka rahvusvahelises bussiveos. Kõigil ettevõtte liinidel kasvas reisijate maht keskmiselt 23,5%. “Mida pikem on bussisõit, seda olulisemaks muutub kahtlemata busside mugavus. Lux Expressi bussid on teistest ettevõtetest selles osas pika sammu võrra ees,” põhjendas Saarpuu suurt kasvu välisturgudel.

Eestisisestel reisidel näitasid bussisõitjate arvud tugevat kasvu, võrreldes 2014. aastaga suurenes reisijate arv 15,5%. Rahvusvahelistel liinidel oli reisijate arvu suurenemine seotud liinivõrgu laiendamisega. “Avasime uue Budapestini ulatuva liini ning suurendasime mahtu Vilniuse ja Varssavi vahel. Lisaks alustasime eelmisel kevadel Poola siseturul,” rääkis Saarpuu. Baltikumis kasvas reisijate hulk ligi 9% ja Peterburiga seotud liinidel 11%.

Saarpuu sõnul on Lux Expressi liinivõrk Eestis juba täna väga lai ning edasise kasvu toetamiseks on ettevõte panustanud eelkõige sõiduplaani mugavamaks muutmisele, et meelitada üha enam inimesi autodest bussi. “Tänu uuenenud liinilubade väljaandmise korrale, oleme saanud viimaste kuude jooksul Eesti siseliinide graafikuid oluliselt parandada, mistõttu on nüüd sõiduplaanid ka senistele autosõitjale oluliselt mugavamad,” selgitas Saarpuu. „2016. aasta eesmärgiks on Eesti inimestele näidata, et buss võib olla autole vääriline alternatiiv nagu see täna juba on näiteks Tallinn-Riia liinil,“ ütles Saarpuu.

Olulised muutused on toimunud Lux Expressi reisijate ostuharjumustes. “Rahvusvahelistel liinidel ostetakse keskmiselt 62% piletitest internetist, mõnel liinil aga koguni 80-90%. Teeb rõõmu, et ka Eesti siseliinidel on aastaga toimunud oluline hüpe ning veebi kaudu müüme juba 44% piletitest. Aastaga suurenes internetimüük pea kolmandiku võrra,” rääkis Saarpuu.

Tema sõnul on kliendid tänu paindlikule hinnastamisele hakanud oma reise pikemalt ette planeerima. “Kui aasta tagasi oli Tallinn-Tartu liinil üks hind, 10,80 eur, siis nüüd on võimalik reisi ette planeerides saada pilet ka kolme euro eest,” tõi Saarpuu näite. Ettevõtte juht soovitas osta piletid Lux Expressi kodulehelt, kuna siis on soodsaim hind alati garanteeritud, samuti tuletas ta meelde, et internetist ostetud piletit ei ole vaja välja printida, bussi tulekul piisab elektroonilisest piletist, PINS kaardist või isikuttõendavast dokumendist.

Lux Expressil on täna 80 bussi, keskmise vanusega 2,5 aastat. Ettevõte investeerib pidevalt uutesse bussidesse, et vähendada keskkonnamõju ja pakkuda reisijatele veelgi mugavamat bussisõitu. 2015. aastal investeeris Lux Express bussiparki ligi 10 miljonit eurot, mille eest soetati 28 uut bussi. Juba paari kuu pärast toob Lux Express Eesti turule üheksa uuema põlvkonna Scania bussi, mis on senisest veelgi mugavamad.

Lux Express Grupp opereerib Eesti ja Poola siseliine ning bussiliine suuremate Baltikumi linnade vahel ning Peterburi, Minski, Moskva, Praha, Helsingi, Berliini ja Budapesti suunal. Alates märtsist lisanduvad Lux Expressi liinivõrku ka Viin ja Bratislava.

Lux Express on rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõte, mis pakub reisijatele mugavaimat bussisõitu kogu regioonis. Lux Express bussides on personaalne puutetundliku ekraaniga meelelahutusseade ning iga istmepaari juures on ka elektriseadmete laadimisvõimalus (220 V). Lux Expressi bussides on mugavad reguleeritava seljatoega istmed ja rohkelt jalaruumi. Iga iste on varustatud turvavööga. Kõikides bussides on tasuta WiFi, kliimaseade ja WC.

Head Uudised GoodNews