1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AASTA TEGU! Jõgevamaa aasta tegu on Põltsamaa Kodu rajamine
AASTA TEGU! Jõgevamaa aasta tegu on Põltsamaa Kodu rajamine

AASTA TEGU! Jõgevamaa aasta tegu on Põltsamaa Kodu rajamine

Põltsamaa Kodu Foto: Vali Uudised
Põltsamaa Kodu
Foto: Vali Uudised

Eesti Vabariigi 98.  aastapäeva eel kuulutati konkursi Jõgevamaa aasta tegu 2015 võitjaks hooldusasutuse Põltsamaa Kodu rajamine aktsiaseltsi Lõuna-Eesti Hoolduskeskus eestvedamisel.

„Mulle helistati esmaspäeva õhtul Jõgeva maavalitsusest (hea sõnumi tooja oli nõunik Vahur Kukk) ja teatati, et Põltsamaa Kodu rajamine on kuulutatud Jõgevamaa aasta teoks 2015. See oli tõesti ilus üllatus. Mõtlesime, et viime lihtsalt ellu ühe järjekordse projekti eakate inimeste heaks. Aga et sellest kujunes aasta tegu Jõgevamaal, vaat see on alles hea uudis. Nüüd on meeldiv võimalus minna Jõgeva maavanema Viktor Svjatõševi ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe Enn Kure vastuvõtule,” ütles AS Lõuna-Eesti Hooldekeskus juhatuse liige Vambola Sipelgas.

Jõgevamaa aasta teo auhinnaga kaasneb rahaline preemia 1500 eurot.

Põltsamaa Kodu vastu on huvi suur

„Põltsamaa Kodu rajamine oli suuresti meeskonnatöö. Väga palju abi oli Põltsamaa linnavolikogu  ja Põltsamaa linnavalitsuse, eriti linnapea Jaan Aiaotsa toetavast suhtumisest,” lisas ta.

Põltsamaa Kodu pakub  ööpäev ringi üldhooldusteenust eakatele inimestele.

Lõuna-Eesti Hooldekeskuse AS investeeris  2015. a novembris  avatud Põltsamaa Kodusse 3,5 miljonit eurot. Põltsamaa Kodus on kokku 80 tuba. Toad on ühe- ja kahekohalised. Kokku mahub Põltsamaa Kodusse elama 150 inimest.

Jõgeva maavanem Vikto Svjatõšev ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees tunnustavasid Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul hooldusasutuse Põltsamaa Kodu rajamise algatajat Vambola Sipelgast Foto: Johannes Haav
Jõgeva maavanem Vikto Svjatõšev ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees tunnustasid Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul hooldusasutuse Põltsamaa Kodu rajamise algatajat Vambola Sipelgat
Foto: Johannes Haav

„Huvi hooldekodusse elama asuda on olnud piisavalt suur,” lausus Vambola Sipelgas.

Põltsamaa Kodus on võimalus saada meditsiiniteenust, saunas käia, kultuurilistest tegevustest  osa võtta kui ka oma lemmikharrastustega tegeleda.

„Kultuurilooline ja looduslikult kaunis Põltsamaa sobib hästi vanaduspäevade veetmiseks,“ ütles Sipelgas.

Põltsamaa Kodu rajamisega loodi juurde üle 30 töökoha.

Vambola Sipelgale sai Jõgevamaa hästi tuttavaks kaheksakümnendatel aastatel, kui ta töötas siin LEMK-i (liikuv ehitus ja maaparanduskolonn) töödejuhataja ja juhatajana.

„Nii olin läbi sõitnud kõik toonased majandid. Pidevalt tuli käia ka Põltsamaa kandis,” rääkis Sipelgas

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews