1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Aita valida Eestimaa parimat naabrit!
Aita valida Eestimaa parimat naabrit!

Aita valida Eestimaa parimat naabrit!

Aita valida Eestimaa parimat naabrit!
Parima naabri konkurss algas 5. mail ning tänaseks on laekunud üle 30 ankeedi Eesti erinevaist paigust. Heade naabrite kiitmisel on esile toodud olukordi alates näiteks sellest, kuidas linnast maale kolinud peredel on aidatud naabrite poolt piirkonda sisse elada ja kuni maja ehitamisele kaasaaitamiseni välja. Toredaid ja südantsoojendavaid lugusid on saadetud veel aiasaaduste jagamisest, laste hoidmisest ja naabrinaise poolt emalike nõuannete jagamisest üksi elavale meesterahvale. Naabrivalvega enimhaakuvad lood on ikka sellised, kus naabrid hoiavad silma peal majapidamisel, kui pererahvas on kodust ära.

Parim naaber kuulutatakse välja 10. juunil Eesti Naabrivalve ühingu üldkoosolekul. Konkursi võitja saab peaauhinnaks G4S Eesti poolt välja pandud Parima naabri meelerahu paketi, mis sisaldab aasta aega parimaks osutunud naabri kodu valvet koos vajalike seadmete kasutamisega (valvekeskus, sõrmistik, sireen, liikumisandur, suitsuandur, trafo, aku, ukse magnetkontakt). Lisaks tunnustatakse ka teisi heanaaberlikkuse eeskujuks olevaid isikuid ja perekondi.

Kõik oma naabri(te)st lugu pidavad eestimaalased, kes ei ole veel oma naabrit kiitnud, saavad seda teha kuni 5. juunini, täites ankeedi MTÜ Eesti Naabrivalve kodulehel www.naabrivalve.ee/heanaaber/ või saates e-kirja aadressile info@naabrivalve.ee. Lisaks naabri kiitmisele ja tema kontaktide edastamisele tuleb märkida ka esitaja, et konkursi žürii saaks vajadusel täiendavaid küsimusi esitada. Parima naabri valib välja konkursi tarbeks loodud žürii, kuhu kuuluvad MTÜ Eesti Naabrivalve, Eesti Turvaettevõtete Liidu, Siseministeeriumi ja AS G4S Eesti esindajad. Konkursi täpsemad tingimused ja info žürii liikmete kohta on leitav MTÜ Eesti Naabrivalve kodulehelt: konkursi tingimused.

Hea naabri konkurss toimub kolmandat korda ja G4S toetab seda teist aastat. Eesti parimat naabrit on tunnustatud varasemalt 2010. ja 2012. aastal. Viimatise, kolm aastat tagasi toimunud parima naabri konkursi, võitis perekond Kass Võrumaalt. Teise koha sai perekond Paali Tallinnast ning kolmandaks valis žürii perekond Pärnsalu Tallinnast.

Head Uudised GoodNews