1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algab fotokonkurss „Meie Afganistan 2003-2014“
Algab fotokonkurss „Meie Afganistan 2003-2014“

Algab fotokonkurss „Meie Afganistan 2003-2014“

Jalgsipatrull patrullbaasi Wahid lähistel 23.02.2011. Helmandi provints, Afganistan  Foto Tõnu Noorits
Jalgsipatrull patrullbaasi Wahid lähistel 23.02.2011. Helmandi provints, Afganistan
Foto Tõnu Noorits

Eesti Sõjamuuseum ja MTÜ Fotokeskkond kuulutavad välja fotokonkursi „Meie Afganistan 2003-2014“, kuhu saavad oma fotomeenutusi saata kõik NATO juhitud operatsioonil ISAF osalenud.

Fotokonkursil on oodatud osalema kõik, kes on Afganistanis Eestit esindanud: kaitseväelased, päästeametnikud, politseinikud, ametnikud, diplomaadid ja tervishoiueksperdid.

Eesti Sõjamuuseumi direktor Hellar Lille sõnul soovivad korraldajad fotode vahendusel tuua vaatajani Eesi sõdurite ja teiste Afganistanis viibinute poolt vahetult nähtut ja kogetut.

„Me ootame fotosid igapäevasest teenistusest missioonil,“ ütles Lill. „Me ootame jäädvustusi lahingutegevusest ja põrgukuumusest, koduigatsusest ja emotsioonidest, kõigest Afganistaniga seotust.“

Fotokonkursile esitatud tööde põhjal koostatakse näitus, fotod hakkavad täiendama Eesti Sõjamuuseumi fotokogu.

Konkursi žüriisse kuuluvad Eesti tunnustatud pressifotograafid Erik Prozes, Raigo Pajula ja Rauno Volmar ning kaitseväe fotograaf veebel Ardi Hallismaa, samuti Afganistani operatsiooni veteranid major Eero Aija ja nooremveebel Kristjan Prii. Žürii hindab fotode väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilist ja tehnilist taset ning erakordsust.

Konkursile esitatud fotosid tutvustatakse online-meedias, konkursi tulemused avalikustatakse veteranipäeval, 23. aprillil. Kolme parima töö autorile on auhindadeks fototehnika: peegelkaamera Nikon D5200 ja kaks hübriidkaamerat Nikon 1 V1 koos objektiividega.

Täpsed fotovõistlusel osalemise juhised asuvad aadressil http://afganistan.itrotid.ee/, samasse keskkonda saab ka üles laadida konkursile esitatavad fotod. Võistlustöid saab esitada kuni 6. aprillini.

Head Uudised GoodNews