1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ALGAS TALV! Otepääst sai talvepealinn
ALGAS TALV! Otepääst sai talvepealinn

ALGAS TALV! Otepääst sai talvepealinn

Foto: Monika Otrokova
Foto: Monika Otrokova

22.detsembril kell 6.48 algas astronoomiline talv ning Otepää sai 19.korda talvepealinnaks. Sügise aitasid talveks laulda Ott Lepland ja Liis Lemsalu.

Varahommikuses hämaruses andis Otepääle valitsemissaua üle Narva linnapea Tarmo Tammiste ning Tallinna linna esindaja Alar Rästa vastava tunnistuse, mis kuulutas Otepää talvepealinnaks kuni kevade tulekuni. Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas valitsemissaua vastu võttes, et eelmisel aastal andis Otepää lubaduse hoida lund nii kevadel, kui suvel kui ka sügisel, paraku talveks lund ei jätkunud. „Hoiame meile usaldatud talvepealinna tiitlit väärikalt, vaatamata lumenappusele on Otepääl alati midagi teha, näiteks  sõita tõukeratastega, mängida Tehvandi Spordikeskuses discgolfi või vaadata Otepää Winterplaces põhjapõtru,“ ütles Kalev Laul.

Otepäälaste hea hommikumeeleolu eest hoolitses Otepää valla pikaajaline hea koostööpartner raadio SkyPlus ja saatejuht Vaido Pannel. SkyPlus on juba 10 aastat on  aidanud viia Talvepealinna sõnumit üle Eesti. Otepää vallavolikogu esimees Kuldar Veere tänas raadio SkyPlusi väga hea koostöö eest ja andis SkyPlus turundusjuhile Sigrid Saarele üle valla tänukirja.

Rõõmsat elevust lisas tantsukooli JJ-Streeti esinemine, lumetrollide ja jõuluvanade kohalolek ning Loodusturism.ee tõukerattad. Otepäälasi olid tervitama tulnud ka kevadpealinna Türi esindus. Suvepealinn Pärnu saatis oma tervituse kirja teel. Küünlasäras keskväljak sai täiendust Arnika ilutulestiku näol. Talve alguse puhul tehti otepäälastele viktoriini, mille võitjad said auhinnaks järgmise aasta juulis toimuva muusikafestivali Retrobest pääsmed.

Talvetunnet aitas luua Ott Leplandi ja Liis Lemsalu esinemine, mida oli kuulama tulnud terve väljakutäis otepäälasi. Otepää naiskodukaitse jagas sooja teed ja kringlit.

Talvepealinna avaüritused korraldas Otepää Kultuurikeskus koostöös Otepää Naisseltsi, jõuluvanade, Otepää naiskodukaitse ja Otepää gümnaasiumiga. Toetas Otepää vald. Talvepealinna ametlik raadio on raadio SkyPlus.

VAATA GALERIID!
Fotod: Monika Otrokova

Head Uudised GoodNews