1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Alustab Tallinna Keskraamatukogu noorteprogramm
Alustab Tallinna Keskraamatukogu noorteprogramm

Alustab Tallinna Keskraamatukogu noorteprogramm

noorteprogrammTallinna Keskraamatukogu käivitab 12-17aastastele noortele suunatud programmi, mis kutsub kirjandust avastama raamatute, filmide, arvutimängude ja muusikaalbumite vahendusel.

Ettevõtmise eesmärgiks on nautida sõnakunsti elamusi, mõistes, et lugusid ei pea alati jutustama raamat, need võivad võtta teisigi vorme. Programmi peaauhinnaks on võimalus pea ees fantaasiamaailma sukelduda ehk panna end proovile EscapeRoom’i põgenemistoas.

Ehkki kaheksa kuud vältavas programmis tuleb järgida ka üksikuid reegleid, iseloomustab seda tavatult suur vabadus ise otsustada, mida lugeda, kuulata, vaadata või mängida. Näiteks, arvestatakse raamatute puhul ka võõrkeelset ja kooli soovituslikku kirjandust ning e- ja audioraamatuid.

Kindlasti tasub üles otsida ka lemmikteose põhjal valminud arvutimäng või film. Eripalgeliste võimaluste pakkumisega loodetakse paeluda ka neid noori, keda huvitavad mitmesugused lood, kuid kes eelistavad paberraamatutele teisi väljendusvahendeid.

Noorteprogrammis osalemine on veebipõhine, mistõttu on lihtsam osaleda ka neil, kel pole võimalik raamatukogu sageli külastada. Osalemiseks peab siiski olema registreeritud Tallinna Keskraamatukogu lugejaks. Osalejatel on võimalus öelda sõna sekka ka auhindade jagamises, sest igale teosele lisatud raamatusoovitus annab loosimistes lisahääli.

Lisaks peaauhinnale on ergutusauhinnad välja pannud tegusad õpilasfirmad De’Tee, Woodula ja VihiKuup. Programmi tingimused ja tagasisidevorm asuvad SIIN. Samast leiab ka viited kirjandusele, keskraamatukogu filmi- ja mängukogule ning e-raamatukogule ELLU.

Head Uudised GoodNews