1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Anna Hintsi lühimängufilmi projekt “Jää” sai tähtsa auhinna
Anna Hintsi lühimängufilmi projekt “Jää” sai tähtsa auhinna

Anna Hintsi lühimängufilmi projekt “Jää” sai tähtsa auhinna

Anna Hints
Anna Hints

Eesti noor filmitegija Anna Hints tõi Euroopa lühimängufilmi ideede olulisemalt konkursilt Nisi Masa European Short Pitch koju tähtsa auhinna.

Nisi Masa European Short Pitch toimus sel aastal 9. korda ning sinna valiti üle 140 taotluse hulgast 20 lühimängufilmi projekti üle terve Euroopa. Filmid ei tohtinud olla tudengifilmid ning pidid olema rahvusvahelise kaaluga. Anna Hints, kes esindas Eestit European Short Pitchil lühimängufilmi projektiga “Jää”, sai 10 000-eurose postproduktsiooni auhinna, mis tähendab koostööd Luksemburgi  suurima postproduktsiooni firma Espera Prodiga. Luksemburgis, kus Short Pitch toimus, oli kohal 50 filmiprodutsenti üle terve Euroopa, kes valisid välja võitjad. Kokku anti välja viis auhinda.

Anna Hints on saanud varem Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija preemia oma tudengifilmi “Vaba maa” eest.  Lühimängufilmi “Jää” režissöör on Anna Hints, stsenaristid Greta Varts ja Anna Hints, produtsent Eero Talvistu, tootjafirma Exitfilm ning võtted toimuvad 2016. aasta talvel.

Filmi tootmist toetab Eesti Filmi Instituut.
Head Uudised GoodNews