1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. BALTIC SESSIONI FESTIVALIMÖLL HAKKAB PIHTA! Tallinna suurim seintepuhastusaktsioon algab täna
BALTIC SESSIONI FESTIVALIMÖLL HAKKAB PIHTA! Tallinna suurim seintepuhastusaktsioon algab täna

BALTIC SESSIONI FESTIVALIMÖLL HAKKAB PIHTA! Tallinna suurim seintepuhastusaktsioon algab täna

Baltic SessionTäna saab hoo sisse tänavakultuurifestivali JJ-Street Baltic Sessioni nädal, mille juhatab sisse võimas seintepuhastusaktsioon Tallinnas.

Täna õhtul kell 16 kogunevad tegusad noored Vabaduse platsil, et teha koos midagi kasulikku ja olulist ühiskonna heaks.

Kätte haaratakse kindad ja puhastusvahendid ning puhastatakse seinad Tallinnas aadressidel Pronksi 4, Narva mnt 10, Maneeži 7, Mere pst 6, Tartu mnt 13 ja Pärnu mnt 76.

Seintepuhastusaktsioon leiab aset JJ-Street Baltic Session Street Art Jami raames, mille käigus puhastatakse kesklinna piirkonnas soditud seinad, et muuta meid ümbritsev keskkond ilusamaks ja paremaks ning tõmmata tähelepanu erinevusele illegaalse sodimise ja professionaalse seinakunsti vahel.

Baltic Session1

Samuti ühinevad Tallinna seintepuhastusaktsiooniga Valga, Tapa, Sindi, Kuusalu, Jõgeva ja Haapsalu.

Suur eesmärk silme ees

Seintepuhastusaktsiooni JJ-Street Baltic Session Street Art Jam’i raames veab eest Viiu Roosi. Tema sõnul on sündmuse eesmärk aga palju suurem – muuta meid ümbritsev keskkond ilusamaks ja paremaks ning näidata erinevust illegaalse sodimise ja professionaalse seinakunsti vahel. “Me soovime saavutada tulemuse, kus enam ei oleks vaja puhastada seinu. Soovime, et noored saaksid aru, et graffiti tegemine on omaette kunst ning suvaline tag’imine ei anna mingit sõnumit edasi,” selgitab Viiu Roosi.

Baltic Session2

Eelmise aastaga ei anna võrreldagi

Sel aastal on seintepuhastusaktsioon laiem kui kunagi varem, sest paralleelselt Tallinnaga puhastatakse seinu veel 6 linnas – Tapas, Valgas, Sindis, Jõgeval, Kuusalus ja Haapsalus.

Sel aastal on kaasatud rohkem noori, kes  on näidanud üles soovi puhastada oma kodukoha soditud seinu. “Noored on ise väga aktiivsed ning panustavad sellesse, et nende kodukoht lahedamaks muuta,” on Viiu Roosi päeva ees elevil.

Baltic Session3

Kui seinad aga saavad puhastatud, ootab kõiki graffitihuvilisi ees 6.oktoobril JJ-Street Baltic Session Street Art Jam, kus Solarise keskus saab terve õhtupooliku osaleda tänavakunsti töötoas ning õhtul algusega 19.30 vaadata tasuta dokumentaalfilmi “Stations of the Elevated” kinos Artis.

Seinte puhastamine annab avalöögi JJ-Street Baltic Sessioni festivalinädalale, mis tipneb 11. oktoobril Nordea Kontserdimajas aset leidva tänavakultuurifestivali finaapäevaga, kuhu on oodatud kõik huvilised!

Baltic Sessioni piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews