1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Baltica eelfestival on külas Pärnus Rääma Folklooripeol
Baltica eelfestival on külas Pärnus Rääma Folklooripeol

Baltica eelfestival on külas Pärnus Rääma Folklooripeol

Foto : Susan Suurkask

9. veebruaril toimub Pärnus Nooruse majas juba seitsmeteistkümnendat korda Rääma folklooripidu, mis on ühtlasi ka rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica eelfestival. Rääma folklooripeol saavad kokku omakultuurihuvilised Pärnust, Pärnumaalt, Läänemaalt, Raplamaalt ja Viljandimaalt.

Peol saab tutvuda omakandi traditsiooniliste tantsude ja lauludega ja see on kõigile külalistele tasuta. See on sündmus, kuhu võib tulla kogu perega. Folklooripäev lõpeb ühise simmaniga.

Baltica folkloorifestival on pikkade traditsioonidega pärimuspidu, mis pakub sisukat programmi ning toob kokku pärimuskultuurikandjaid mitmelt maalt.

Eestis toimuvale Balticale on sel aastal oodata külalisi Indiast, Jordaaniast, Keeniast, Venemaalt, Sloveeniast, Lätist ja Leedust.

Baltica festival toimub 3-7. juulini Tartus, Sangastes, Iisakus ja Tallinnas. Festivali eesmärk on väärtustada oma rahva ehedat ajaloolist rahvapärimust ning hoida paikkondlike traditsioonide eripära. Kuni märtsikuuni toimuvad Baltica eelfestivalid toovad kokku erinevate maakondade pärimuskultuurihuvilised, tantsijad, lauljad ja pillimehed.

Ees on ootamas eelfestivalid Võrus, Tartus ja Valjalas.

Rääma folklooripidu toimub Nooruse majas (Roheline 1 B)  9.veebruaril kl 10.30 -20.00, selle korraldaja on MTÜ Pärnu Aianduse- ja Mesinduse selts ja peo perenaine on aktiivne seltsi eestvedaja Aime Oitsalu.

Head Uudised GoodNews