1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. BRIGITTA FESTIVAL JÄTKUB! Pirita kloostris jätkub iga-aastane Birgitta Festival
BRIGITTA FESTIVAL JÄTKUB! Pirita kloostris jätkub iga-aastane Birgitta Festival

BRIGITTA FESTIVAL JÄTKUB! Pirita kloostris jätkub iga-aastane Birgitta Festival

Eri Klas
Maestro Eri Klas

Täna kell 19 tuleb esitlusele väga hinnatud ja palavalt armastatud Giuseppe Verdi traagiline ooper „Aida“, mis debütant-lavastaja Madis Nurmsi käes saab õnneliku lõpplahenduse. Tegemist on Vanemuise teatri ja Pärnu Rahvusvahelise Ooperimuusika Festivali PromFest koostööprojektiga.

14. augustil näeb uudset ja meditatiivset tantsuetendust „Killer Pig“ USA-Iisraeli trupi ettekandes ja ka koreograafiakeeles jutustatud lugu „Wonderland“maailmas oma kohta otsivatest inimestest. See on erakordne võimalus viia end kurssi sellega, mis on tantsukunsti viimane sõna.

15. augustil lõpetab festivali Ameerika muusikalide lavastatud gala „Passion of Broadway“, milles särab suurim staar, kes iganes festivalilaval laulnud – afro-ameerika päritolu muusikali- ja ooperilaulja Barbara Hendricks.

Birgitta Festival ühendab keskaegse kloostri hämara võlu tänapäeva muusikateatri viimase sõnaga. Lähiriikide ainus muusikateatri festival on Tallinna tunnusfestival, mis toimub igal aastal augustis Pirita kloostri varemete vahele ehitatud ooperimajas.

Head Uudised GoodNews