1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. CORELLI MUSIC kutsub – Festival TALLINNA TORNID algab nädala pärast
CORELLI MUSIC kutsub – Festival TALLINNA TORNID algab nädala pärast

CORELLI MUSIC kutsub – Festival TALLINNA TORNID algab nädala pärast

Euroopa Kultuuripealinna Tallinn 2011 programmist alguse saanud omanäoline ja üks väheseid jätkusuutlikuks osutunud projekte festival “Tallinna tornid” rõõmustab publikut juba kaheksandat korda. Suvelõpu sumedatel õhtutel 23.-25. augustil saab nautida kontratenori ja kitarri kaunist duetti, isa ja tütre võluvat koosmusitseerimist ning vaimustavat orelimuusikat. Selle aasta säravad esinejad Ivo Posti ja Kristo Käo, Liis ja Jaak Lutsoja ning Aivar Sõerd toovad armsa pealinna kirikutesse ja kuulsaimasse linnamüüritorni muusikat alates renessansi- ja barokiajast läbi klassikaliste oreliteoste kuni kaasaegsete jazzimprovisatsioonideni.

Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid” iidse linna erinevate aegade tornid tänapäeva kunstitippude loominguga ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti” seestpoolt läbi eri ajastute muusika. Sel suvel kuulub festival ka Eesti Vabariik 100 suure pidunädala programmi ning teeb koostööd Tallinna Kultuuriööga.

Corelli Music

Festival TALLINNA TORNID

Uus kilukarbisiluett ja säravad esinejad!

23.-25.08.2018

N, 23.08.2018

*19.00 Püha Vaimu kirik (Pühavaimu 4, Tallinn)

Kontsert „Nocturnal. Dowland and Shakespeare”

ESINEJAD: Ivo Posti (kontratenor) ja Kristo Käo (kitarr)

KAVA: Imelised laulud kontratenorile inglise renessanss- ja barokkmuusikast (J. Dowland, Th. Morley, H. Purcell jt) ning osad B. Britteni kuulsast soolokitarriteosest “Nocturnal. After Dowland”. Meeleolukas õhtukontsert iidse kiriku võlvide all.

R, 24.08.2018

* 19.00 Kiek in de Kök (Komandandi tee 2, Tallinn)

Kontsert „Duo de la Soirée“

ESINEJAD:  Liis Lutsoja (viiul) ja Jaak Lutsoja (akordion)

KAVA: Isa ja tütre akordioni ja jazzviiuli müstiline kõlamaailm, mis ei jäta külmaks ühtki kuulajat. Omanäoline põnev muusikaline kooslus esitab kuulsaimas linnamüüritornis nii omaloomingut kui ka seadeid prantsuse valssidest Kariibi mere saarte muusikani.

L, 25.08.2018

*16.00 Rootsi-Mihkli kirik  (Rüütli 9, Tallinn)

Koostöös Tallinna Kultuuriööga

Kontsert „Orelimuusikat läbi mitme sajandi”

ESINEJA: Aivar Sõerd (orel)

KAVA: Vaimustav orelikontsert klassikaliste muusikapärlitega barokiaja meistritest romantismini (G. Jullien, F. Tunder, J.S. Bach,  D. Buxtehude, R. Tobias jt). Meeldiv lõunapaus kauni muusikaga, mida pakub Riigikogu liige ning hiljuti Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrikraadi omandanud muusik Aivar Sõerd.