1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Digipöördes keerlev Põltsamaa ühisgümnaasium pälvis tunnustuse Jõgevamaa aasta õpitegu 2015
Digipöördes keerlev Põltsamaa ühisgümnaasium pälvis tunnustuse Jõgevamaa aasta õpitegu 2015

Digipöördes keerlev Põltsamaa ühisgümnaasium pälvis tunnustuse Jõgevamaa aasta õpitegu 2015

Aasta Õpitegu Põltsamaa
Põltsamaa Ühisgümnaasiumi IT juht Janel Palm auhinda vastu võtmas
Foto: Pille Tutt

Elukestva õppe programmi raames toimunud autasustamisel kuulutati kogu Eestis tänavu esmakordselt välja aasta õpiteo laureaadid. Jõgevamaal pälvis väärika tunnustuse Põltsamaa ühisgümnaasium digipöörde ja digiõppe põhjaliku ja mitmekülgse läbiviimise eest.

Põltsamaa ühisgümnaasiumi IT-juht Janel Palm märkis, et tunnustus Jõgevamaa aasta õpitegu 2015 tõestab, et kooli tegemisi ja kordaminekuid on märgatud. “Võime head meelt tunda, et infotehnoloogia kasutamisele võtmisega oleme märkimisväärselt kaugele jõudnud. Meil on kolm arvutiklassi, tahvelarvutid, 3D-printerid ja skännerid, koolimaja on kaetud WIFI-võrguga. Infotehnoloogiaga seonduvat hakatakse õppima maast-madalast. Juba esimeses klassis toimuvad robootikatunnid, kus teadmiste ja oskuste omandamine lihtsamalt keerulisemaks läheb. Neljandas-viiendas klassis alustatakse arvutiõppega. Gümnaasiumiklassides on silmapaistvat huvi tekitanud küberkaitse suund,” lausus ta. “Soovime, et õpilased omandaksid võimalikult kiiresti teadmised ning oskused arvuti ja nutiseadmete kasutamiseks igapäevaelus,” ütles Palm.

Koostöös Tartu kutsehariduskeskusega on PÜG-i õpilastel võimalik saada IT-süsteemide spetsialisti või ärikorralduse eelkutseõppe tunnistus.

Tunnustuse Jõgevamaa aasta õpitegu saamiseks koostatud esitluses märgib Põltsamaa ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Tiia Mikson sedagi, et digipöördesse nakatati ka linnajuhid, kes on otsustanud muuta Põltsamaa digilinnaks ja nii on käivitatud projekt „Põltsamaa infoühiskond“.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews