1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Digipööre muudab Eesti haridussüsteemi tulevikku
Digipööre muudab Eesti haridussüsteemi tulevikku

Digipööre muudab Eesti haridussüsteemi tulevikku

Digipööre (2)Samsung Electronics Baltics ja Tallinna Ülikool algatasid Digipöörde projekti, mille eesmärk on õpetada koole kasutama digitaalseid seadmeid õppetöös tulemuslikumalt. Alates tänasest saavad kõik koolid esitada taotlusi osalemaks viis kuud kestvas koolitusprogrammis.

Projekti koolitusjuhi Mart Laanpere sõnul on Digipööre Samsungi poolt algatatud koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, mis on kooskõlas Eesti esimese haridusstrateegiaga ja on märkimisväärse tähtsusega kogu Eesti haridussüsteemi edendamisel.

„Projekti pikaajalisem eesmärk on kaasajastada õppeviise, õppevara ja keskkonda kõikides Eesti koolides, mistõttu julgustame taotlusi esitama eri tüüpi koole kõigist Eesti piirkondadest,” lisas Laanpere, kes juhib Tallinna Ülikoolis haridustehnoloogia keskust.

Laanpere sõnul juhendatakse Tallinna Ülikooli teadlaste poolt viis kuud kestvas programmis koolimeeskondasid digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda poolt valitud mudeli kohaselt. „Igasse koolimeeskonda on lisaks koolijuhile kaasatud ka haridustehnoloog ja neli aktiivsemat õpetajat,” täpsustas Laanpere.

Samsung Electronics Baltics’i presidendi Taehwan Hwangi sõnul peavad koolides omandatud oskused käima ajaga kaasas, kuna loovad noortele eeldused ka tulevikus tööturul konkureerimisel.

„Meie peamine eesmärk on uuendada koolide õppesüsteeme, muutes õpetamise ja õppimise protsessi tulemuslikumaks ja tõhusamaks ning õppekeskkonda digitaalsemaks. Tehnoloogiaettevõttena teame digiseadmete eeliseid, kuid samas ka seda, kui oluline on oskus neid kasutada,” lisas Hwang.

Samsung Electronics Baltics’i poolt koostöös Tallinna Ülikooliga korraldatud projekti esimeses etapis, 2014. aastal koolitatakse välja 48 õpetajat ja koolijuhti kaheksast erinevast kooli. Kool, kes viib muutuse digitaalse tuleviku suunas läbi kõige edukamalt, saab aasta lõpul auhinnaks 10 000 euro väärtuselise Samsungi digiklassi.

GALERII avaüritusest

Head Uudised GoodNews