1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Eduard Vilde muuseumis avatakse Kadri Kangilaski maalinäitus
Eduard Vilde muuseumis avatakse Kadri Kangilaski maalinäitus

Eduard Vilde muuseumis avatakse Kadri Kangilaski maalinäitus

KangilaskiHomme kell 17.00 avatakse Eduard Vilde muuseumi Kastellaanimaja galeriis (Roheline aas 3) Kadri Kangilaski maalinäitus „Tänutäheks“.

Autor kuvab näitusel vaatajatele oma isikliku teekonna tänulikkuseni, mis on oluline osa inimlikkuse õppimise protsessist.

Näituse eesmärgiks oli kunstnikul maalide tegemise käigus ise areneda inimesena ning selle tulemuse kujutist vaatajatega ausalt jagada. Kadri Kangilaski avab oma näituse olemust: „ “Tänutäheks” on mu maalinäitus, mis räägib üht väga isiklikku lugu tänust ja alandlikkusest universaalse õpetaja printsiibi ees, mis õpetab läbi kõigi ja kõige, kellega/millega kokku puutun ja see printsiip on mulle eriti nähtav teatud inimestena ilmunutena…Maalid on minus kutsunud esile mitmeid sisemisi ülestunnistusi ja võib-olla on vaatajatelgi miskit sealt saada.“

Kadri Kangilaski on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti osakonna magistri 1997. aastal ja juhatab hetkel EKA Disainiteaduskonna maalistuudiot. Kangilaski on alates 1995. aastast osalenud aktiivselt näitustel Eestis, Soomes, Saksamaal, USA-s, Iirimaal, Prantsusmaal ja Austrias.

Näitus jääb avatuks 18. juunini.

Head Uudised GoodNews