1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti ettevõtluskeskkonnal on võrdluses maailmaga head väljavaated
Eesti ettevõtluskeskkonnal on võrdluses maailmaga head väljavaated

Eesti ettevõtluskeskkonnal on võrdluses maailmaga head väljavaated

ÄriVärskelt avaldatud Maailmapanga uuring paigutab Eestis äritegemise oma lihtsuse poolest maailmas ligi 200 riigi hulgas 17. kohale.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) arendusüksuse direktori Tanel Rebase hinnangul on Maailmapanga Doing Business analüüs välisinvesteeringute seisukohalt üks olulisemaid edetabeleid, mida praktikas kasutatakse. Rebase hinnangul meelitab ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime Eestisse investoreid ja loob siin tegutsevate ettevõtete jaoks soodsa kasvupinnase. „Eesti peamisteks parandamist vajavateks kohtadeks on elektri kättesaadavus, vähemusaktsionäride huvide kaitsmine ja maksejõuetuse lahendamine. Ettevõtluskeskkonna veelgi paremaks toimimiseks ja konkurentsivõime tõstmiseks on oluline nende kitsaskohtade sisuline analüüsimine,“ selgitas Rebane.

Eesti konkureerib igapäevaselt oma lähimate naabritega. Avaldatud tulemuste järgi on Läti 23.  ja Leedu 24. kohal, seevastu Soome ja Rootsi aga vastavalt 9. ja 11. kohtadel. Rebane lisas, et nii nagu arenevad meie peamised konkurendid, peab arenema ka Eesti. „Eesti riik on seadnud uues Ettevõtluse Kasvustrateegias eesmärgiks jõuda 2020. aastaks  15. kohale. Miks mitte võtta eesmärgiks ja saavutada see tulemus juba järgmisel aastal,“ püstitab EASi esindaja küsimuse.

Head Uudised GoodNews