1. Avaleht
  2. Äri
  3. EESTI IDUFIRMA RAHASÜST! Eesti idufirma sai Euroopa tööstusgigantidelt rahasüsti
EESTI IDUFIRMA RAHASÜST! Eesti idufirma sai Euroopa tööstusgigantidelt rahasüsti

EESTI IDUFIRMA RAHASÜST! Eesti idufirma sai Euroopa tööstusgigantidelt rahasüsti

skeletonEuroopa suurettevõtete ja teadusasutuste ühendus investeeris superkondensaatoreid tootvasse Eesti idufirmasse Skeleton Technologies neli miljonit eurot. KIC InnoEnergy asumine Skeletoni investorite ringi tagab superkondensaatorite väljatöötamisel järgmise arenguhüppe.

Konsortsiumi tööstuspartnerite ridadesse kuuluvad sellised nimekad suurettevõtted nagu ABB, EDF, Vattenfall ja Total. KIC InnoEnergy Rootsi harukontori juhi Kenneth Johanssoni sõnul on energia salvestamine üks Euroopa energiasektori võtmeküsimustest. “Selle probleemi lahendamine aitab meid kõiges – alates targast võrgust ja tarkadest hoonetest kuni taastuvenergiat kandvate elektrivõrkude parema integratsioonini,” lisas ta.

Skeleton Technologies’e juhatuse esimehe Taavi Madiberki sõnul on KIC InnoEnergy tugev väärtust lisav partner, mille mitmed osanikud on juba täna või tulevikus Skeleton Technologies’e potentsiaalsed kliendid. “Meie peamine fookus praegu on suurendada tootmisvõimekust. KIC InnoEnergy investeering aitab meil järgnevatel aastatel säilitada globaalse tehnoloogialiidri positsiooni,” lisas ta.

Esirinnas jätkamise nimel kasutab sel nädalal maailma 100 mõjukaima puhta energia ettevõtte hulka valitud Skeleton Technologies saadud investeeringut lisaks tootmisvõimekuse suurendamisele ka tootearenduseks. Ettevõtte eesmärk on saavutada aastaks 2020 superkondensaatorite energiatiheduseks 20 Wh/kg (vatt-tundi kilogrammi kohta). See on samas suurusjärgus plii-akude energiatihedusega, kuid Skeletoni innovatsioon suudab sama energiatiheduse juures pakkuda 400-500 korda kõrgemat võimsustihedust.

Superkondensaatorid on energia salvestamise seadmed, millel on oluliselt suurem võimsustihedus ja pikem elutsükkel, kui tavalistel akudel. Skeleton Technologies’e seadmed on ainukesed superkondensaatorid, mis on toodetud patenteeritud kõrgtehnoloogilisest materjalist, mis lubab neil võrreldes teiste lahendustega talletada kaks korda rohkem energiat ja viis korda suuremat võimsust.

KIC InnoEnergy panus on osa 9,8 miljoni eurosest koguinvesteeringust, mille Skeleton B-seeria investeeringuna kaasas 2015. aasta juunis.

Head Uudised GoodNews