1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. EESTI PARIM KOOLIKOKK! Esmakordselt toimuval telekonkursil „Üle Eesti koolikokk“ osalesid 25 kooli kokad
EESTI PARIM KOOLIKOKK! Esmakordselt toimuval telekonkursil „Üle Eesti koolikokk“ osalesid 25 kooli kokad

EESTI PARIM KOOLIKOKK! Esmakordselt toimuval telekonkursil „Üle Eesti koolikokk“ osalesid 25 kooli kokad

kokk

Selle aasta septembris läheb ETV-s eetrisse Eesti esimene koolikokkade televõistlus „Üle Eesti koolikokk“. Televõistlus toimub Tervise Arengu Instituudi (TAI) ja Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) koostöös.

Huvi esmakordselt toimuva telekonkursi „Eesti parim koolikokk“ vastu oli suur ja saates osalemiseks saatsid sooviavalduse kokku 25 kooli kokad. Saateid on poole vähem ja nii pidid saatetegijad välja valima 12 kooli, kes jätkavad osalemist saate erinevates voorudes.

Nende seas on suuremaid ja väiksemaid koole üle Eesti: Saku Gümnaasium, Loksa Gümnaasium, Tallinna Arte Gümnaasium, Palupera Põhikool, Paikuse Põhikool, Sõmeru põhikool, Koeru Keskkool, Surju Põhikool, Parksepa Keskkool, Euroopa kool, Aseri kool ja Audru Kool.

Võistlus stardib koos kooliaasta algusega septembri 3. nädalal, filmimas käiakse kõigis kaheteistkümnes koolis. Stuudiovoorudesse pääsevad edasi kuus paremat. Saadet hakkavad juhtima Eero Reinu ja Kaidor Kahar. Eero on muude ametite kõrvalt teinud ka koka tööd ning omab vastavat kvalifikatsiooni, Kaidor on osav kodukokk.

Head Uudised GoodNews