1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eesti suurim ettevõtluskonkurss kutsub osalema
Eesti suurim ettevõtluskonkurss kutsub osalema

Eesti suurim ettevõtluskonkurss kutsub osalema

easEttevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit alustavad taaskord “Aasta ettevõtte” otsinguid. Tegu on Eesti suurima ettevõtluskonkursiga, mis toimub era- ja avaliku sektori koostöös.

Aasta Ettevõte 2014 tiitli pälvinud ujuvkaide tootja Top Marine juhi Andry Prodeli hinnangul tõi konkursil osalemine lisaks avalikkuse tähelepanule kaasa otsest mõju ettevõtte äritulemustele. “Ujuvkaide tootmine oli senini suhteliselt tundmatu ja spetsiifiline valdkond. Pärast konkursi võitu on huvi meie ettevõtte ja tegevusvaldkonna vastu kindlasti suurenenud. Meie poole on pöördunud mitmed sadamaehitajad ja küsinud nõu ning teinud koostöö ettepanekuid. Ka rahvusvahelisel tasandil on kuuldud meie võidust ettevõtluskonkursil. Välismessidel on öeldud, et meid ja meie võitu on märgatud ning see on avanud meile uusi uksi,” ütles Prodel.

Eesti suurimat ettevõtluskonkurssi veavad kolm organisatsiooni: EAS, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ning Tööandjate Keskliit. Konkurss on pikaajalise traditsiooniga ning igal aastal tunnustatakse Eesti parimaid ettevõtteid.

EASi juhi Hanno Tombergi sõnul on oluline märgata ja tunnustada ettevõtjaid kõige kõrgemal tasemel. “Hea meel on tõdeda, et 15 aasta jooksul on läinud ettevõtete vaheline konkurents aina tihedamaks. Igal aastal avastame uusi perspektiivikaid ettevõtteid, kellest nii mõnigi saab tunnustusest tuule tiibadesse. Siin on heaks näiteks eelmise aasta võitja Top Marine, kelle ärile avaldas konkursi võit otsest mõju,” selgitas Hanno Tomberg. Ta lisas, et uuendusena valitakse sel aastal esmakordselt ühe Ettevõtluse Auhinna kategooria raames vastutustundlikku ettevõtet.

EASi Ettevõtluse Auhinna konkursil tunnustatakse viie valdkonna parimaid: aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta vastutustundlik ettevõte, aasta piirkonna ettevõte ja aasta eksportöör.

Kaubanduskoja juht Mait Palts ütles, et suur osalejate arv Konkurentsivõime Edetabelis illustreerib ilmekalt, et Eesti ettevõtjad hindavad majandusnäitajate põhjal koostatud edetabelit. Konkursi metoodika on välja töötatud Eesti Konjunktuurinstituudi majandusteadlaste poolt. “Meil on hea meel, et oleme loonud usaldusväärse ning jätkusuutliku hindamissüsteemi, kus igal aastal osaleb ligi 500 Eesti ettevõtjat. Konkurentsivõime edetabeli koostamise eesmärgiks on kaasa aidata Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõusule ja koos sellega kogu Eesti majanduse kiiremale arengule. Edetabel toob majandustulemuste põhjal esile kõige edukamad ettevõtted suuruste ja valdkondade lõikes ning seab need eeskujuks teistele,” sõnas Palts.

Ootame kõiki ettevõtteid endast märku andma ja kandideerima veebilehel www.ettevotluskonkurss.ee. Kandideerimine on avatud 13. aprillist kuni 30. juunini 2015. Parimad auhinnatakse oktoobris toimuval pidulikul auhinnagalal.

Ettevõtluskonkurss sisaldab endas kahte konkurssi: 1. Konkurentsivõime edetabel, mida korraldavad Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ning Tööandjate Keskliit. Selle konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal.

2. Ettevõtluse Auhinda annab välja EAS. Selle konkursi raames selgitatakse välja riigile enim kasu toonud ettevõtted viies valdkonnas: aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta vastutustundlik ettevõte, aasta piirkonna ettevõte ja aasta eksportöör.

Konkursi eesmärgiks on väärtustada ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid.

Head Uudised GoodNews