1. Avaleht
  2. Äri
  3. Eestis kuulutatakse täna välja IT Pealinn
Eestis kuulutatakse täna välja IT Pealinn

Eestis kuulutatakse täna välja IT Pealinn

Foto: Tõnu Tunnel
Foto: Tõnu Tunnel

Eesti IT-ettevõtte Net Group otsustas tuua oma ambitsioonid välja ka nimetusena ning nende uus kontor hakkab kandma IT Pealinna nime. Ettevõtte projektid on juba täna aktiivsed üle maailma: lisaks Eestile, Baltikumis, Euroopas, Põhjamaades ja Lähis-Idas. Igal aastal tehakse ligi 80 000 töötundi piiri taga. IT Pealinn on Net Group-i visioon sellest, et Tallinnast võiks kunagi saada Euroopa IT Pealinn.

Täna kell 15 avatav uus avara vaatega kahel korrusel asuv kontor asub Tallinnas uues ärimajas Lelle tn 22 ja on disainitud IT Pealinna struktuuri silmas pidades. Kontori sisekujundajad-arhitektid on jaapanlane Tomomi Hayashi ja eestlanna Mari Põld.

Foto: Tõnu Tunnel
Foto: Tõnu Tunnel

Net Groupi juht Priit Kongo võib tõsimeeli öelda, et Net Groupi kogu tegevus toimub globaalseid trende silmas pidades ning selle narratiivi sissetoomine ka kontori ja kodulehe kaudu inimeste peadesse aitab ambitsioone paremini ellu viia. Tarkvaraarendus on loominguline töö, mis nõuab erinevaid töörežiime, -atmosfääre ja vaateid. Need kõik on nüüdsest Net Groupi linnaruumis olemas: tänavad, sisehoovid, platsid. Kontorist on saanud nii töötajatele kui klientidele inspireeriv keskkond.

IT Pealinnas on töiste tegemiste vahepeal võimalik jalutada tänavatel, minna parki piknikule, juua kohvi Raekoja platsil, lõõgastuda mänguväljakul või miks ka mitte – pikutada rannas!

Net Group on üks Eesti juhtivatest tarkvaraarendusettevõtetest, kus luuakse iga päev kõrget lisaväärtust andvaid tarkvaralahendusi nii era- kui ka avalikule sektorile. Ettevõttes töötab üle 70 tarkvaraspetsialisti ja oodatav käive 2015. aastal on üle 4 miljoni euro, millest pea pool on välisprojektide all. Net Group on tunnustatud kui Eesti parim Microsofti arenduspartner.

Foto: Tõnu Tunnel
Foto: Tõnu Tunnel

Net Group lahendused on õigusvaldkonna infosüsteemid (kohtute infosüsteemid, notarite infoüsteemid, menetlus, avalikustamine); energeetikavaldkonna infosüsteemid (targa elektrivõrgu haldus, elektrimüük, kliendihaldus, arveldus) ning e-äri infosüsteemid (e-teenindused, e-poed, logistika, multichannel infosüsteemid) ja integratsioonilahendused (teenuspõhine IT arhitektuur, Enterprise Service Bus lahendused ja BizTalk-põhised lahendused).

Head Uudised GoodNews