1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Eestis on nüüd kaheksa atesteeritud ravispaad
Eestis on nüüd kaheksa atesteeritud ravispaad

Eestis on nüüd kaheksa atesteeritud ravispaad

spaa tasemete ja järkude juhendViie aastase järgutunnistuse pälvisid kaheksa Eesti ravispaad, mis vastavad kolmanda ja neljanda järgu kvaliteeditunnustele. Selle aasta jaanuarist kuni aprillini uuendas oma järku seitse ravispaad ja lisandus üks esmataotleja.

„Tegu on Spaaliidu algatusel loodud järgusüsteemiga, mis on mõeldud ravispaadele, spaahotellidele ja heaoluspaadele. Spaade järgusüsteem on loodud selleks, et kliendile oleks parem arusaam turul tegutsevate spaade pakutavatest teenustest ja nende kvaliteedist. Kõik spaad ei paku alati võrdse kvaliteediga teenuseid; ravispaa standarditele vastamine tähendab, et see teenusetase, mida klient eeldab valitud teenustelt on järku omaval ettevõttel ka kindlalt täidetud,“ kommenteeris Aire Toffer, Eesti Spaaliidu tegevjuht.

„Möödunud aastal lõppesid ravispaade järkude kehtivused, mis anti esmakordselt välja 2008 aastal. Selle aasta esimestel kuudel külastas järgukomisjon neid spaasid, kes järgu taotlemiseks soovi avaldasid,“ lisas Toffer.

Kolmanda järgu ravispaa tunnustust omavad nüüdsest ravispaahotell Tervis ja Viiking Spa Hotell Pärnus, Toila Spa Hotell, Värska Sanatoorium & Veekeskus ning Fra Mare Thalasso Spa ja Spaahotell Laine Haapsalus. Uue taotlejana omistati ravispaa tunnustus Grand Rose Spa Hotellile Saaremaal. Neljanda järgu tunnustusele vastab Tallinna Viimsi Spa.

„Vahepealsel perioodil on kõik järgutunnuse kehtivust pikendanud spaad läbinud märkimisväärsed arendusi ja uuendusi. Nii on näiteks Pärnu ravispaahotell Tervis renoveerinud täielikult vesi-mudaravila ja värskenduskuuri läbisid nii ravikorpus ning hotellitoad. Viiking Spa Hotellile, Toila Spa Hotellile ning Tallinn Viimsi Spa’l on valminud juurdeehitused ja uued korpused, tänu millele on suurenenud hotellitubade arv ning lisandunud uued ravivõimalused. Põhjaliku uuenduskuuri on läbinud ka Fra Mare Thalasso Spa ja Spaahotell Laine,“ selgitas Aire Toffer.

Ravispaadele järgu andmiseks on moodustatud komisjon, kuhu kuuluvad EAS Turismiarenduskeskuse, ETFL-i, Kvaliteediühingu ja Eesti Spaaliidu esindajad. Moodustatud järgukomisjon annab oma hinnangu kõikidele spaa nõuetele ja teenustele peale oma kontrollkäiku. Ravispaade hindamisel lähtutakse erinevatest kriteeriumitest – hinnatakse protseduuride/hoolitsuste hulka ja spaa teenuste valikut, nt ravivõimlemise võimalusi nii saalis kui basseinis. Ravispaas peab minimaalselt olema kolm eritüüpi sauna ja piisava suurusega basseini. Samuti peab personal vastama teatavatele kriteeriumitele ning omama vastavat kvalifikatsiooni näiteks erivajadustega patsientide teenindamisel. Lisaks ravispaa järgunõuetele peavad olema täidetud ka hotellidele kehtestatud tingimused.

Järgu taotlemiseks ei pea spaa olema Eesti Spaaliidu liige.
Spaade järgunõuetega saab tutvuda Eesti Spaaliidu kodulehelt!

Head Uudised GoodNews