1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTLASED PÕHJA-AMEERIKAS! Tallinna noored artistid osalevad Kanada eestlaste kokkutulekul
EESTLASED PÕHJA-AMEERIKAS! Tallinna noored artistid osalevad Kanada eestlaste kokkutulekul

EESTLASED PÕHJA-AMEERIKAS! Tallinna noored artistid osalevad Kanada eestlaste kokkutulekul

Eesti lipugaTallinna linnavalitsus otsustas eraldada reservfondist 5000 eurot, toetamaks noorte artistide esinemisi Kanadas Ontario provintsis Jõekääru ja Seedrioru suvelaagrites ning Lääneranniku Eesti Päevadel Whistler’is Briti Columbia provintsis.

Toetus eraldatakse MTÜ-le Loovlend, kellega sõlmib Tallinna Kultuuriväärtuste Amet ühtlasi linna reservfondist eraldatud vahendite kasutamise lepingu.

Eelpool nimetatud väliseestlaste kultuuriüritustel osaleb kolm noorte muusikakollektiivi nii kontsertidel Lääneranniku Eesti Päevadel kui tugiõpilastena lastelaagrites eesti keele alalhoidjatena ning rahvamuusika töötubade läbiviimisel.

Projektis osalevad Vanalinna Muusikakooli viiuliansambel Võlukeeled, folkansambel Wigla ning trummiorkester Trumm-It esindus.

Korraldajate hinnangul on kodueesti laste osavõtt järjest kehvemaks muutuva eesti keele oskusega Põhja-Ameerika laste suvelaagritest väga tähtis.

2015. aastal tähistatakse Lääneranniku Eesti Päevi 32. korda. Külalistena on oodata kuni 4000 eestlast või Eesti sõpra kogu Põhja-Ameerikast. Eesti laste ja noorte kollektiivid esinevad kontsertidel, festivalikülaliste lastele mõeldud eestikeelses programmis ning rahvamuusikaalaste töötubade läbiviijatena.

Head Uudised GoodNews