1. Avaleht
  2. Inimene
  3. EHRL premeeris kutsekoolide tublisid noori
EHRL premeeris kutsekoolide tublisid noori

EHRL premeeris kutsekoolide tublisid noori

Foto: EHRL
Foto: EHRL

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) tunnustas täna üheksat parimat hotelli- ja toitlustuse erialal õppivat noort. Kuueteistkümnendat korda välja antavad stipendiumid on osa EHRLi kutsehariduse väärtusprogrammist, mille eesmärk on tunnustada hotelli- ja toitlusvaldkonnas õppivaid silmapaistvaid noori.

Foto: EHRL
Foto: EHRL

EHRLi tegevjuht Raigo Triik sõnul on tähtis, et noortel jätkuks tõsist huvi hotellide ja restoranide töö vastu. “Teenindussektor on Eesti visiitkaart ning seetõttu on oluline, et suudaksime järjepidevalt pakkuda kvaliteetset tööjõudu turismivaldkonnas,” ütles Triik. “Need üheksa noort on silmapaistnud oma heade tulemustega õppetöös ja praktikal ning on eeskujuks teistele sama valdkonna õpilastele,“ sõnas EHRLi juht. Erialaliidu kõrval andsid kolmandat aastat järjest oma preemiad välja ka Nordic Hotel Forum ja Radisson Blu Hotel Olümpia.

Foto: EHRL
Foto: EHRL

Lisaks stipendiumidele on väärtusprogrammi raames algatatud uus projekt, mille abil pakutakse koolide õpetajatele võimalust stažeerida EHRLi liikmete hotellides.

EHRL juht Raigo Triik loodab, et projektist kujuneb välja iga-aastane traditsioon ning see pakud õpetajatele erialaseid enesetäiendamise võimalusi. “Stažeerimine on vajalik selleks, et õpetajatel oleks ajakohane ülevaade, kuidas hotellides ja restoranides igapäevased protsessid toimivad. “Nii saame omakorda tagada, et koolid pakuvad õpilastele tänapäevaseid teadmisi ning valmistavad neid paremini tööks ette,” selgitas Triik. EHRLi juht lisas, et huvi projekti vastu on suur ning tänaseks on osalemissoovist teada andud juba kümmekond liikmeshotelli.

2013. aasta EHRLi stipendiaadid:

Jaanika Lembavere, Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool, toitlustuseriala IV kursus
Anne-Ly Leman, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool, koka eriala III kursus
Kevin Tammsalu, Kuressaare Ametikool, koka eriala IV kursus
Julia Mentjuk, Tallinna Teeninduskool, hotelliteenindus II kursus
Janne Võrk, Tartu Kutsehariduskeskus, majutusteenindus, III kursus
Keidy Pihelgas, Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool, koka eriala, III kursus
Mari-Liis Lumi, Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool EHTE, hotelliteenindus, II kursus
Kairi Didenko, Võrumaa Kutsehariduskeskus, turismi- ja toitlustuskorraldus, IV kursus
Keili Lutschan, Pärnumaa Kutsehariduskeskus, hotelliteenindus, II kursus

Nordic Hotel Forumi stipendiumi pälvis Kertu Pääbo Tallinna Tehnikaülikooli Kuressaare Kolledžist ja Radisson Blu Hotel Olümpia stipendiumi Margot Käär Tallinna Teeninduskoolist.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate juriidiliste isikute esindusorganisatsioon. 1992. aastal loodud liitu kuulub täna 102 ettevõtet üle Eesti.

Parimaid hotelli- ja toitlustuseriala õpilasi premeerib EHRL juba kuueteistkümnendat aastat. Tänavuse stipendiumifondi suurus on 1395 eurot.

Head Uudised GoodNews