1. Avaleht
  2. Haridus
  3. EI MINGIT NUTTU! Hariduskonverents „NUTT* tuleb peale“ annab võimaluse õpilastele
EI MINGIT NUTTU! Hariduskonverents „NUTT* tuleb peale“ annab võimaluse õpilastele

EI MINGIT NUTTU! Hariduskonverents „NUTT* tuleb peale“ annab võimaluse õpilastele

NutikasHariduse Infotehnoloogia Sihtasutus korraldab 15.-17. aprillil rahvusvahelise hariduskonverentsi „NUTT* tuleb peale“, kus Eesti ja väliseksperdid arutlevad selle üle, kuidas tänapäeva tehnoloogia õppeprotsessi mõjutab ja täiendab. Esmakordselt on konverentsi esinejate hulgas ka õpilased.

„Hariduskonverentsi pealkiri viitab sellele, et üha enam peavad haridusasutused arvestama digitaalsete nobenäppude põlvkonnaga, kellele tehnoloogia igapäevane tarbimine on enesestmõistetav,“ ütles Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse juhatuse liige ning konverentsi peakorraldaja Ene Koitla. „NUTT ehk nutikas uue tehnoloogia tarbija tuleb haridusse ja see mõjutab tahes-tahtmata oluliselt ka õppeprotsessi. Konverentsil arutleme erinevate võimaluste ja väljakutsete üle, mida see endaga kaasa toob.“

Hariduskonverentsi muudab eriliseks asjaolu, et konverentsi esimese päeva ettekanded ja töötoad teemal „Kuidas me tegelikult õpime?“ viivad läbi õpilased. „See on üsnagi uudne lähenemine, mida varasemalt praktiseeritud pole,“ selgitas Koitla. „Õpetajatel ja õppejõududel avaneb võimalus kuulda ja näha õppeprotsessi õpilaste vaatevinklist.“

„Räägime näiteks sellest, mida kasutame kodutööde tegemisel. Missuguseid rakendusi ja äppe kasutame, millised kodutööd meeldivad ja milliseid eelistaksime teha,“ ütles konverentsi esineja ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi 7. klassi õpilane Aleksander Ott Maripuu.

Lisaks õpilastele saavad konverentsil  sõna hariduseksperdid Eestist, Suurbritanniast, Austraaliast, USAst ja Soomest. Muuhulgas on osalejatel ainulaadne võimalus kuulda teema- ehk ilmingupõhisest õppest, mis on toonud Soome rahvusvahelise hariduselu keskpunkti ja mida konverentsil tutvustavad põhjanaabrid ise.

Õppejõud, õpetajad ja haridustehnoloogid tutvustavad praktilistes töötubades erinevaid metoodikaid, tehnoloogiaid ja vahendeid, jagades oma kogemusi, kuidas tehnoloogia kaasamine on õppimisviisi muutnud ja õppijate tulemusi mõjutanud. Muuhulgas uuritakse VOSK (võta oma seade kaasa) ning ümberpööratud klassiruumi meetodite rakendamist haridusasutustes ning vaadeldakse tehnoloogia kasutamise mitmekülgseid võimalusi õppetöös.

Konverentsi esimene päev toimub Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduse Keskuses,  teine ja kolmas päev toimuvad Tallinna Tehnikaülikooli Tudengimajas.

Konverentsi programmiga saab tutvuda ning konverentsile registreeruda SIIT!

Registreerumine on avatud 5. aprillini 2015.a.

 *NUTT ehk Nutikas Uue Tehnoloogia Tarbija

 Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ülesandeks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT spetsialistide ettevalmistamise tagamine.

Head Uudised GoodNews