1. Avaleht
  2. Meie aja kangelane
  3. Eksklusiivne teleintervjuu! Presidendipaar Arnold ja Ingrid Rüütel: inimene on õnnelik siis, kui ta perel, sõpradel ja rahval läheb hästi
Eksklusiivne teleintervjuu! Presidendipaar Arnold ja Ingrid Rüütel: inimene on õnnelik siis, kui ta perel, sõpradel ja rahval läheb hästi

Eksklusiivne teleintervjuu! Presidendipaar Arnold ja Ingrid Rüütel: inimene on õnnelik siis, kui ta perel, sõpradel ja rahval läheb hästi

Tallinna Televisiooni “Suvestuudio” ja heade uudiste portaal GoodNews tõid koostöös kaamerate ette meie aja kangelased Arnold ja Ingrid Rüütli, vestlemaks sellest, mis paneb presidendipaari hetkel elu üle mõtlema ning millised on nende suveplaanid. Ennekõike aga tuli jutuks see, kuidas mõlemad endiselt nii aktiivsed on.

“Me suhtleme palju meie noortega, meie laste ja lastelastega ja see annab ka suurt jõudu,” ütleb Ingrid Rüütel ja president lisab: “Inimene peab palju töötama, sest ta magab muidu küllalt palju oma elust maha. Kui töötada aktiivselt, siis iga puhkehetk, mis on võimalik võtta, on võrdselt hea tundega kaasatud. Selles mõttes on õige selles elus mitte logeleda.” Vanavanavanematel tuleb palju tegeleda ka lapselapselapsega, mis on neile mõistagi meeldiv ja energiat andev tegevus.

“Me suhtleme palju meie noortega, meie laste ja lastelastega ja see annab ka suurt jõudu,” ütleb Ingrid Rüütel.

Mõlemad kinnitavad, et nende õnneliku elu aluseks on oma kodu, kus nad on abikaasadena veetnud juba 59 aastat. “Me kasvõi oleme niisama ja ei räägigi midagi, istume koos ja loeme igaüks oma materjali. See üksteist toetav tunne on meid palju aidanud,” räägib president Arnold Rüütel.

“Üksteist toetav tunne on meid palju aidanud,” rääkis president Arnold Rüütel.

Ingrid Rüütli sõnul tähendab õnn suuremas pildis kooskõla. “Inimene ei saa kunagi õnnelik olla üksinda. Inimene on õnnelik siis, kui ta perel, sõpradel ja rahval läheb hästi, kui ta saab tegeleda sellega, mis on talle südamelähedane, kui ta ümber on lähedased inimesed, ja õnn on ka see, kui ei ole õnnetusi,” arvab ta.

“Õnn on ka see, kui ei ole õnnetusi,” arvab Ingrid Rüütel.

Mõistagi tuli jutuks ka päevapoliitika, sealhulgas Tallinna Televisiooni tulevik. Rüütlid vaatavad telerit alati koos ja lepivad kokku, mida ühiselt vaadatakse. Uudiseid vaatavad nad peamiselt ETV-st, kuid võimalusel ka teistest kanalitest.

“Ma pole sugugi nõus selle kriitikaga, et Tallinna Televisioon on halb ja teda pole vaja. Ta on hea ja vajalik, seal on väga palju sisukaid saateid ja sõna antakse ka sellistele inimestele, kellele riigitelevisioonis peaaegu sõna ei anta või antakse väga vähe,” lausub Ingrid Rüütel. “Muidugi on seal ka Keskerakonna ideoloogiaga saateid, aga kus ei ole mõne erakonnaga ideoloogiaga saateid üldse? Muudes kanalites on teiste parteide ideoloogiaga saateid.” Arnold Rüütel lisab: “Rääkides Tallinna Televisioonist, siis seal on väga palju häid saateid ja õigeid mõtteid öeldakse välja, inimesed mõtlevad Eesti probleemide üle tõsiselt, see on väga meeldiv olnud.”

President soovitab tähelepanelikult vaadata just selliseid analüüsivaid saateid, kus arutatakse Eestimaa probleeme ja mõtestatakse need lahti, rääkides eelkõige sellest, mida teha, et meie ühiskond oleks jätkusuutlik. Rääkida tuleks tema arvates perekonnast, sellest, miks inimesed on Eestist lahkunud, miks nad ei tule oluliselt siia tagasi oma kodu looma, mida võiks Eesti teha selleks, et aidata noortel peredel oma kodu luua, mis kinnistaks neid. “Väga oluline on arendada ettevõtlust, aga seda eelkõige loova tegevuse kaudu, mitte lihtsalt midagi rohkem ja rohkem toota, see ei taga arengut,” kinnitab Arnold Rüütel, kes hindab kõrgelt meie noorte teadmisi ja teaduse arengut ning soovitab just sel baasil elu arendada.

“Väga oluline on arendada ettevõtlust, aga seda eelkõige loova tegevuse kaudu, mitte lihtsalt midagi rohkem ja rohkem toota, see ei taga arengut,” rääkis Arnold Rüütel.

Lõpetuseks aga soovitavad Arnold ja Ingrid Rüütel eestlastele, et nad suvel, kui vähegi ilma on, ikkagi puhkaksid.

Vaata videointervjuud!

“Meie aja kangelane” rubriigi raames tehtud intervjuu teine osa, kus president Arnold Rüütel ja Ingrid Rüütel kommenteerivad praeguse presidendi, peaministri ja valituse tööd, on Tallinna Televisiooni “Suvestuudio” eetris täna õhtul algusega kell 20.30.

Head Uudised GoodNews

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga