1. Avaleht
  2. Äri
  3. Elisa pakub Rakveres operaatoritest parimat levi siseruumides
Elisa pakub Rakveres operaatoritest parimat levi siseruumides

Elisa pakub Rakveres operaatoritest parimat levi siseruumides

elisa_logoSõltumatu mõõtmisfirma Pemetel OÜ poolt Rakveres läbiviidud võrdlevad mõõtmised Eesti mobiilsideoperaatorite 4G LTE võrkudes näitasid, et Elisa pakub Rakveres konkurentidest paremat 4G levi siseruumides.

Pemeteli mõõtmistulemuste kohaselt pakub Elisa head 4G levi siseruumides Rakveres 96% juhtudest, samal ajal kui EMT vastav näitaja jäi 18% juurde. Tele2-l Rakvere linnas 4G levi üldsegi puudub.

Pemeteli mõõtmistulemused näitasid lisaks ka seda, et EMT-il ei levi 4G signaal Rakveres siseruumidesse 36% juhtudest. Elisal jäi vastav protsent alla ühe.

Siselevi näitab kuivõrd hästi saavad kliendid kasutada mobiilset internetti siseruumides ehk toas, kontoris või näiteks kohvikus viibides. Pemetel OÜ juhatuse esimehe Priit Roosipuu sõnul näitab siselevi kvaliteeti signaalitugevus – kui see on parem kui -85 dBm, siis on tegemist hea leviga siseruumides.

Erineva tulemuse mobiilse interneti sise- ja välislevi tulemustes annavad operaatorite poolt tehtud valikud 4G võrkude ehitamisel. Elisa on rajanud 4G LTE võrgu kasutades madalaid sagedusi (LTE800 tehnoloogiat), EMT ja Tele2 seevastu aga peamiselt kõrgeid sagedusi (LTE2600 tehnoloogiat).

Teadlaste poolt läbi viidud uuringud ja võrguseadmete tarnijate info erinevate 4G tehnoloogiate osas näitavad, et LTE800 sagedus jõuab siseruumidesse keskmiselt kaks korda paremini kui LTE2600 sagedus. Sellest tulenevalt ongi madala sageduse puhul levi siseruumides parem. Juba täna jõuab Elisa 4G internet 97%-ni Eesti elanikest, kuid uute kasutajate lisandudes jätkab Elisa vastavalt klientide vajadustele piirkonniti võrgu edasiarendamist.

Pemetel OÜ sõltumatute mõõtmistulemuste järgi on Elisa parim levi siseruumides seitsmes Eesti suuremas linnas –Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Võrus, Jõhvis ja Rakveres.

Head Uudised GoodNews