1. Avaleht
  2. Kunst
  3. ENAM KUI 2000 HUVILIST! Voronja galerii teine hooaeg tõi Peipsi äärde enam kui 2000 huvilist
ENAM KUI 2000 HUVILIST! Voronja galerii teine hooaeg tõi Peipsi äärde enam kui 2000 huvilist

ENAM KUI 2000 HUVILIST! Voronja galerii teine hooaeg tõi Peipsi äärde enam kui 2000 huvilist

Voronja galeriiVoronja galerii teine hooaeg, mil Varnja küla vanausuliste elamu paadikuuris Mari Kartau kureeritud näitust „Comeback“ on käinud vaatamas juba üle 2000 huvilise, hakkab läbi saama. Näitus on avatud veel loetud päevad ning lõpeb pühapäeval, 13. septembril. Näituse koostaja Mari Kartau juhtimisel toimuvad kell 14 ja 16 kuraatorituurid. Galerii on pühapäeval avatud nii kaua, kuni jagub külalisi.

Näitusel käinute arv on sel aastal kaks korda suurem kui eelmisel hooajal. Galerii omanikud Kaili Kask ja Raul Oreškin arutlevad järjekordse eduka hooaja lõppedes, et küllap on selle aasta edule kaasa aidanud eelmise aasta furoor, mille tekitas Kiwa kureeritud punkkunsti näitus, aga ka käesoleva aasta teemapüstitus ning eestlaste soov ühendada suvine väljasõit looduskaunisse kohta mõne kultuurisündmuse külastusega.

Selle suve näitus „Comeback“ oli pühendatud neile, kes on kunagi olnud head kunstnikud, kuid kes pole ammu kunsti teinud. Taolisi inimesi, kelle eemaldumine kunsti juurest on olnud tõeline kaotus meie kaasaegsele kunstile, on kümneid. Voronja galeriil oli rõõm esitleda neist kuue värskeid teoseid. Mari Kartau kureeritud näitusel püstitatud küsimus, miks ja kuhu kunstnikud kaovad, kõnetas paljusid. Kes meist poleks pidanud ühel või teisel hetkel otsustama, kas on võimalik sissetallatud rada jätkata või mitte?

Head Uudised GoodNews