1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Energiasäästlikud tarbeelektroonika tooted aitavad raha säästa
Energiasäästlikud tarbeelektroonika tooted aitavad raha säästa

Energiasäästlikud tarbeelektroonika tooted aitavad raha säästa

Energiasäästlikud tarbeelektroonika tooted aitavad raha säästaKeskkonnasäästlikkus on üha olulisem teema kõikidele tarbijatele üle maailma. Keskkonnasõbralike toodete ostuotsus ei ole mitte ainult hea planeedile, vaid võib ka olla rahaliselt kasulik. Elektroonikaettevõtted loovad järjest mitmeid keskkonnasõbralikke kodumasinaid, õhukonditsioneere ja teisi tooteid, mis vähendavad energiatarbimist. Vähendades energiatarbimist säästavad need kõrgklassi tooted pikas perspektiivis omanikule ka raha ning elektri tarbimise vähendamine piirab omakorda ka keskkonna saastamist.

LG on oma efektiivsete, aga ka energiasäästlike toodete eest saavutanud ka mitmeid sertifikaate: USA EPA ja DOE Energy Star, EU Ecolabel ja TUV Green Mark. 2015. aastal nimetati LG juba 4 aastat järjest EPA poolt ENERGY STAR aasta partneriks.

Teleritehnoloogia liigub samuti üha energiasäästlikumate mudelite poole. Alates LCD’st kuni LED ja OLED’ini on küll pildikvaliteet teinud suure hüppe edasi, kuid energiakulu on tänapäeva mudelitel märgatavalt väiksem. Kuigi suured ekraanid kulutavad rohkem energiat, on tänu neli korda rohkem energiat valguseks muutvate fosforetsentside kasutamisele OLED ekraanid oluliselt energiasäästlikumad kui LED’id, mis kasutavad väikeseid valguspirne.

Energiasäästlikud tarbeelektroonika tooted aitavad raha säästa2LG toodab ka pesumasinaid, mis on nii efektiivsed kui ka energiasäästlikud. LG EcoHybrid kuivati on eriti hea energiasäästlikkuse tasemega, muutes selle üheks ETA sertifitseeritud kuivatiks turul. EcoHybrid kõrgklassi soojuspumba tehnoloogia taaskasutab kuumust, et säästa kuni 53 protsenti rohkem energiat kui tavalised kuivatid.

Lisaks LG EcoHybrid tiitlitele on keskkonnasäästlikkuse eest häid hinnanguid saanud ka Direct Drive mootoriga TurboWash pesumasinad. Ainult 117kWh aastase energiakuluga TurboWash on kõige energiasäästlikum pesumasin maailmas. Pesumasina energiakasutuse numbrid teevad sellest 40% energiaefektiivsema pesumasina kui on nõutud kodumasinate kõige kõrgemal EU A+++ tasemel.

Energiasäästlikud tarbeelektroonika tooted aitavad raha säästa3Lisades  kahe uksega Door-in-Door külmikutele veel ühed uksed, tõestas LG, et võib samal ajal tõsta kasutusmugavust ning olla ka keskkonnale sõbralikum. Need kõrgklassi külmikud kasutavad samuti LG revolutsioonilist Inverter Linear kompressorit, lubades neil tarbida 36 protsenti vähem energiat ja toota 25 protsenti vähem müra.

Teine uksekomplekt aitab kasutajatel oma külmikuid paremini organiseerida, andes juurde mitmeid lisasektsioone. Uued uksed aitavad külmikul säästa külma õhku ning vähendava külma õhu kadu kuni 47 protsenti. Tänu lisaruumile, kuhu kasutajad saavad panna oma tihemini kasutatavad tooted, ei ole vaja nii tihti avada külmiku suurt ust. Kombineeritult Inverter Linear kompressori efektiivsusega, tagavad LG Door-in-Door külmikud kasutajatele energiasäästu, mis kestab kogu toote eluea jooksul.

Head Uudised GoodNews