1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ENERGIASÄÄSTU INFOPÄEV! Maavalitsus korraldab energiasäästu infopäeva
ENERGIASÄÄSTU INFOPÄEV! Maavalitsus korraldab energiasäästu infopäeva

ENERGIASÄÄSTU INFOPÄEV! Maavalitsus korraldab energiasäästu infopäeva

Tark Maja Foto: Ain Liiva
Tark Maja
Foto: Ain Liiva

Europe Direct teabekeskus – Lääne-Virumaa ja Lääne-Viru maavalitsus korraldavad koostöös Targa Maja Kompetentsikeskusega 30. märtsil energiasäästu infopäeva, et tõsta teadlikkust energiasäästu võimalustest ja motiveerida inimesi säästlikuma energiakasutuse nimel tegutsema.

Lääne-Viru maavanem Marko Tormi sõnul on Lääne-Virumaa juba aastaid olnud üle-eestiliselt energiasäästu osas üks eestvedajaid. „Olgu tegemist rohelise energiaga või innovatiivsete lahendustega linnaruumis ja hooneautomaatikas, on selge, et energiasääst ja seda võimaldav tehnoloogia on üks suurimaid märksõnu juba lähitulevikus,“ sõnas maavanem.

„Seda kui hästi suudame nende teemadega olla esindatud ka rahvusvahelises konkurentsis, määrab paljuski meie enda mõtlemine ja sellest johtuv aktiiv. Olgem teerajajad. Ka olukordades, kus tuleviku sääst toob esialgu suuremad investeeringuvajadused,” on Lääne-Viru maavanem Marko Torm veendunud.

Rakvere Targas Majas toimuv infopäev on suunatud kohalike omavalitsuste ametnikele, ettevõtjatele, avaliku sekotri esindajatele, Rakvere linna allasutuste esindajatele, korteriühistutele ja teistele säästlikust energiakasutusest huvitatutele.

Infopäeval räägib hoonete energiatõhususest ja nendega seonduvatest õigusaktidest, mis kehtivad ja mis on arendamises Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna nõunik Margus Tali. Energiatarbimise analüüsi Rakvere linna allasutuste hoonete näitel tutvustab Tartu regiooni energiaagentuuri energiaekspert Kalle Virkus.

Infopäev algab 30. märtsil kell 11. Üritusele saab registreeruda kuni 29. märtsini e-posti aadressil euroinfo@laane-viru.maavalitsus.ee.

Head Uudised GoodNews