1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EÕM 50! Eesti Õpilasmalev kutsub kõiki malevlasi oma esimesele juubelile
EÕM 50! Eesti Õpilasmalev kutsub kõiki malevlasi oma esimesele juubelile

EÕM 50! Eesti Õpilasmalev kutsub kõiki malevlasi oma esimesele juubelile

EÕM kokkutulek27. augustil tähistatakse Kadriorus suure kontsert-kokkutulekuga “See on EÕM 50″ Eesti Õpilasmaleva esimest juubelit ehk poole sajandi täitumist. Oodatakse kõiki, kes kunagi õpilasmalevas on käinud.

Kadriorus, Pillapalu platsil toimuv juubelikontsert on otsekui rännak moodsa õhulaevaga vanade malevakokkutulekute laagriplatside kohal, kus taaselustuvad vanad malevalaulud, mis aegade jooksul legendidena kaustikutesse talletatuna oma aega on oodanud.

Malevalaulikutesse talletatud lugudelt pühitakse tolm, häälestatakse pillid ning tuuakse need kuulajateni tänapäevasemas võtmes, kuid siiski vanas headuses. “Juubelikontsert on läbilõige malevamuusika ajaloost, kus põimitakse omavahel minevikunostalgiat ning tänapäeva,” räägib kontsert-kokkutuleku programmijuht Lauri Aav. Laval on mitmed kuulsad ansamblid ja solistid nagu näiteks Justament, Kosmikud, Odd Hugo, Vanemõde, Kavaler, Saara Kadak, Rolf Roosalu, Jaan Pehk, Rene Soom ja mitmed teised. Lisaks  suur malevataustaga segakoor ja laulupidudel karastunud armastatud dirigendid Hirvo Surva ja Raul Talmar. Kontsert-kokkutulekul hoiavad oma valvsat silma peal ka komandör Üllar Saaremäe ning komissar Tiina Mälberg.

Õpilasmalevatest on põlde rohides, heina tehes või maasikaid korjates aegade jooksul läbi käinud ligi veerand miljonit inimest ehk iga viies Eesti inimene. “Loomulikult ootame juubelikontserdile kõiki, kes 50 aasta jooksul oma hinge õpilasmalevasse on jätnud– oled sa veteran või esimese aasta uljas malevarebane. Uudistama ning malevahõngust osa saama võivad tulla aga kõik, sest aedu meil ees ei ole ning kontsert on kõigile tasuta,” selgitab projektijuht Kadi Mitt. “Kel Kadriorust tantsutuhin sisse jääb, saab jalga keerutada ka järelpeol Kochi Aitades, kus tantsutab juba kontsert-kokkutulekul ennast soojaks mänginud ansambel Justament,” lisab Mitt.

E6M

Head Uudised GoodNews