1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Erinevate lavastuste tegelased kohtuvad ühes harrastusteoses
Erinevate lavastuste tegelased kohtuvad ühes harrastusteoses

Erinevate lavastuste tegelased kohtuvad ühes harrastusteoses

lavastus 1
Foto: Aime Estna

Viimsi Harrastusteater tõi lavale koguperemuusikali “Metsas”, kus põimuvad erinevatest igihaljastest muinasjuttudest tuttavate kangelaste teed ja saatused. Lavastust mängitakse Viimsi Huvikeskuses aprillikuu jooksul vaid viis korda.

Muusikal “Metsas” on omanäoline segu vendade Grimmide muinasjuttudest. Laval näeb tegelasi lugudest, nagu “Punamütsike”, “Tuhkatriinu”, “Rapuntsel”, “Jack ja oavars” jt.

Lavastus 2
Foto: Aime Estna

“Tänapäeval ringleb meie ümber tohutul hulgal infot, uusi ideid ja erinevaid mõtteid tuleb pidevalt pähe,” rääkis lavastaja Allan Kress. “Nii juhtub ka selle loo jutustajaga, kelle peas segunevad erinevate muinasjuttude tegelased nendele omastes situatsioonides”. Humoorika ja südamliku muusikali keskmes on pagar ja tema naine, kes soovivad last saada. Kuri nõid on pagari perekonnale aastate eest needuse peale pannud ning selle murdmiseks lähevad pagar ja ta naine metsa, et tuua neli olulist võlujoogi komponenti.

Viimsi harrastusteatris on muusikale lavale toodud 1999. aastast ning lavastused on pälvinud tunnustust nii Harjumaa kui ka riiklikel festivalidel. 2014. aastal võideti muusikaliga “Aken vastu päikest” Harjumaa harrastusteatrite festivali Grand Prix’ ja peaosatäitja preemia.

NaIDEND2
Foto: Aime Estna

Muusikali “Metsas” lavastas Allan Kress, koreograaf on Kati Aid, kunstnik Gerli Mägi, kostüümikunstnik Moonika Lausvee ning koormeistrid Hille Savi ja Kalle Erm.

Lavastust mängitakse Viimsi Huvikeskuses 7., 12, 13. ja 22. aprillil algusega kell 19. Etendus on ühes vaatuses ja kestab 1 tund ja 25 minutit. Piletid on müügil tund enne algust kohapeal.

 

Head Uudised GoodNews