1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ESITA KANDIDAAT! Lääne-Virumaa kõrgeim autasu ootab kandidaate
ESITA KANDIDAAT! Lääne-Virumaa kõrgeim autasu ootab kandidaate

ESITA KANDIDAAT! Lääne-Virumaa kõrgeim autasu ootab kandidaate

Maavanem Marko Torm (vasakul) tunnustamas Lääne-Virumaa kõrgeima autasuga kergejõustikutreener Jaak Vettikut Foto: Meelis Meilbaum
Maavanem Marko Torm (vasakul) tunnustamas Lääne-Virumaa kõrgeima autasuga kergejõustikutreener Jaak Vettikut
Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru maavalitsus kutsub maakonna elanikke ning asutusi ja organisatsioone üles esitama kandidaate, keda autasustada Lääne-Virumaa kõrgeima tunnustuse – vapimärgiga.

Lääne-Viru maakonna vapimärk omistatakse inimesele, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega kultuuri, spordi, hariduse, sotsiaal- ja tervishoiu, majanduse, maaelu arendamise jm valdkonnas on oluliselt kaasa aidanud Lääne-Virumaa arengule. Samuti muude saavutuste eest, mis on toonud au ja tunnustust maakonnale. Kandidaat ei pea olema maakonna elanik.

Kirjalikku taotlust koos põhjendusega oodatakse Lääne-Viru Maavalitsusele hiljemalt 29. jaanuariks aadressil F. R. Kreutzwaldi 5, 44314 Rakvere või e-posti aadressil info@laane-viru.maavalitsus.ee.

Põhjenduses tuleb ära märkida kellele ja mille eest vapimärki taotletakse ning taotleja kontaktandmed.

Lääne-Viru maakonna vapimärk on maakonna kõrgeim tunnustus aastast 2005. Ettepaneku teenetemärgi andmise kohta esitab maavanemale maavanema moodustatud komisjon.

Lääne-Viru maakonna vapimärgid antakse maavalitsuse poolt üle Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud Lääne-Viru maavanem Marko Tormi pidulikul vastuvõtul 23. veebruaril Haljala Rahvamajas.

Mullu tunnustas maavanem Marko Torm Lääne-Virumaa kõrgeima autasu ehk Lääne-Virumaa vapimärgiga pensionäride ühingu eestvedajat Vaike Seina, kergejõustikutreener Jaak Vettikut, Pihlaka kondiitriäri omanikku Arvo Sauli, Haljala õlletehase juhti Ott Lichti ja ASi Silberauto juhti Väino Kaldojat.

Head Uudised GoodNews