1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ESSEEKONKURSS GÜMNASISTIDELE! “Riigimees Jaan Poska ja Tartu rahu”
ESSEEKONKURSS GÜMNASISTIDELE! “Riigimees Jaan Poska ja Tartu rahu”

ESSEEKONKURSS GÜMNASISTIDELE! “Riigimees Jaan Poska ja Tartu rahu”

Jaan Poska
Jaan Poska

Rahvarinde Muuseum kuulutab välja esseekonkursi gümnasistidele teemal „Riigimees Jaan Poska ja Tartu rahu“.

2. veebruaril möödub 95 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest, 7. märtsil aga tähistame Jaan Poska 95. surma-aastapäeva. Nende tähtpäevade puhul kutsub Rahvarinde Muuseum gümnasiste osalema esseekonkursil „Riigimees Jaan Poska ja Tartu rahu“.

„Tartu rahu läbirääkimisi pidanud ja 2. veebruaril 1920 kell 0.45 rahulepingule alla kirjutanud Jaan Poska on öelnud, et selle dokumendiga määras Eesti rahvas 700-aastase sõltlaspõlve järel viimaks ise oma tuleviku ja tegi seda lõplikult,“ ütles Rahvarinde Muuseumi juhataja Helen Lausma-Saar. „Kui vaatame täna tagasi 95 aasta tagusesse aega, tuleb tõdeda, et tollased probleemid, mured ja mõtted on aktuaalsed ka praegu.“

Essee tähemärkide arv peab jääma vahemikku 8000 – 10 000 (koos tühikutega). Essee tuleb kirjutada eesti keeles ja saata e-kirjaga pealkirja all „Poska essee“ aadressile rrmuuseum@rrmuuseum.ee formaadis .doc (faili nimeks: essee_eesnimi.perekonnanimi). Tähtaeg: 2. märts 2015.

Esseele tuleb lisada autori ees- ja perekonnanimi; e-posti aadress ja telefoninumber; kooli ning juhendaja nimi ning klass.

Parimate esseede autoreid ja juhendajaid ootavad rahalised auhinnad. Esimese koha auhinnaks on 400 eurot õpilasele, 200 eurot juhendajale. Teise ja kolmanda koha auhinnaks 200 eurot õpilasele ja 100 eurot juhendajale. Lisaks jagame ka eriauhindu!

Konkursi võitjad kuulutatakse välja märtsi keskpaigas. Pidulik autasustamine toimub märtsi teises pooles.

Head Uudised GoodNews