1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ESSEEKONKURSS! Terve Eesti Sihtasutus kuulutab välja esseekonkursi noortele
ESSEEKONKURSS! Terve Eesti Sihtasutus kuulutab välja esseekonkursi noortele

ESSEEKONKURSS! Terve Eesti Sihtasutus kuulutab välja esseekonkursi noortele

Esseekonkurss_TerveEestiTerve Eesti Sihtasutus kutsub üles noori kirjeldama oma visiooni Eesti ühiskonnast, kus alkoholitarbimine oleks tabu, mitte norm. Kuidas tähistaksime sündmusi, maandaksime stressi, leiaksime uusi sõpru ja looksime ellu põnevust ilma suitsu ja alkoholita?

Valida saab kahe teema vahel: “Milline oleks Eesti, kui keegi ei suitsetaks?” ja “Milline oleks Eesti, kui inimesed jooksid poole vähem?”. Julgustame noori arutlema, kuivõrd keskkond meie käitumist mõjutab. Esseesid hindab žürii ning hindamisel peetakse silmas, kui argumenteeritult osatakse oma seisukohti kaitsta.

Osalema oodatakse noori kahes vanusegrupis: 8.–9. klass ja 10.–12. klass. Mõlemast vanusekategooriast ja teemast valitakse välja parimad kirjutajad, kes saavad auhinnaks tahvelarvuti Samsung Galaxy Tab.

Essee soovituslik pikkus on kuni 10 000 tähemärki. Kirjatöö palutakse esitada eesti keeles, DOC-vormingus koos autori ees- ja perekonnanime, vanuse ja kontaktandmetega (e-posti aadress ja kontakttelefon). Töid oodatakse 10. veebruarini 2016 aadressile essee@terve-eesti.ee. Võitjad kuulutatakse välja 24. veebruaril.

Esseekonkurss on osa Norra toetuste ja Sotsiaalministeeriumi rahastatud „Joome poole vähem!” kampaaniast, mida korraldab Terve Eesti Sihtasutus. Sihtasutuse eesmärk on tõsta terviseteadlikkust Eestis.

Head Uudised GoodNews