1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Estonian Airi reisijate arv kasvas kolmandat kuud järjest
Estonian Airi reisijate arv kasvas kolmandat kuud järjest

Estonian Airi reisijate arv kasvas kolmandat kuud järjest

Estonian AirKäesoleva aasta augustis lendas Estonian Airiga 53 554 reisijat, mis on 3 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Möödunud aasta augustis lendas Estonian Airiga 51 976 reisijat. Estonian Air teenindas augustis 935 lendu, mis on 6,4 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga.

„Estonian Airi reisijatearv rõõmustab kasvunäitajatega juba kolmandat kuud järjest. Ennekõike on selle taga laiem sihtkohtade arv ja head tulemused tellimuslendude osas,’’ selgitas Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer. „Augustis olid reisijate hulgas enim nõutud sihtkohad Split, Berliin ja Nice, mis kinnitab seda, et meie suvesihtkohad on reisijate poolt väga hästi vastu võetud. Samal ajal jääb reisijate arv Kiievi liinil plaanitust madalamaks, mis tuleneb jätkuvast ebastabiilsest olukorrast Ukrainas.“

Aasta esimese kaheksa kuuga lendas Estonian Airiga 368 263 reisijat, mis on mullusega võrreldes 2,6 protsenti vähem. Jaanuarist augustini toimus 7163 lendu, mis on 2,8 protsenti vähem kui mullu samal perioodil. Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel kaheksal kuul 92,7 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 2 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem. Augustis oli punktuaalsus 90,2 ning regulaarsus 99,3 protsenti.

Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi eesmärk on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus. Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende enam kui 280 sihtkohta üle maailma. Näiteks on Stockholmi Arlanda, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad häid edasilennu võimalusi üle terve maailma.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm (Arlanda ja Bromma), Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Maist septembrini on sihtkohtade nimistus Nice ja Split, juunist augustini Pariis ja juunist oktoobri lõpuni Berliin. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalised lennud Münchenisse ning 2015. aasta aprillist novembrini Milanosse.

Head Uudised GoodNews