1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. PRESIDENDI ROOSIAIAS! Estoonlased avasid täna teatri 110. hooaja presidendi roosiaias
PRESIDENDI ROOSIAIAS! Estoonlased avasid täna teatri 110. hooaja presidendi roosiaias

PRESIDENDI ROOSIAIAS! Estoonlased avasid täna teatri 110. hooaja presidendi roosiaias

DSC09154Täna sõitis Estonia teatri rahvas kahe eritrammiga Kadriorgu, et presidendi roosiaias ühiselt 110. hooaja algust tähistada. Estoonlasi külla kutsunud president Toomas Hendrik Ilves on teatri patroon alates 2006. aastast.

„Estonia on meie ajaloo pöördeliste sündmustega väga tihedalt läbi põimunud: on ju Eesti omariikluse mõtegi välja hautud meie oma haritlaste poolt just sellesama teatrimaja seinte vahel. Kui 1910. aastal pandi Estonia teatrile nurgakivi, oli see tegelikult Eesti omariikluse nurgakivi,” ütles president Toomas Hendrik Ilves teatrirahvast tervitades.

Roosiaias õnnitleti kõrgkooli lõpetanuid, abiellunuid ja värskeid lapsevanemaid ning meenutati lahkunuid. Erilise kingituse – aumärgi – pälvisid teatris 30 aastat töötanud dirigent Jüri Alperten, orkestriartistid Priit Aimla ja Eugen Simson-Valtin ning õmbleja Helga Paide. Estoonlaste perre võeti vastu 21 uut estoonlast, kokku on töötajaid ligi 500.

Juubelihõnguline hooaeg algab 26. augustil värskelt renoveeritud teatrisaalis, kus tehniliste loozide ümberehitamise järgselt lisandus 60 uut hea nähtavusega istekohta ja saal sai endisaegsele sarnasema ilme. Nüüdsest on teatrisaalis kokku 808 istekohta.

„Avame hooaja tavapärasest kaks nädalat varem „Tsirkusprintsessi“ etendusega. Septembri alguses toimub traditsiooniline teatrilaat ja sõidab teatribuss,“ ütles teatrijuht Aivar Mäe. „Esimene esietendus, ballett „Kratt“ jõuab vaatajate ette juba 18. septembril. Ootame kõiki uuenenud teatrisaaliga tutvuma ja etendusi nautima,“ lisas ta.

110. hooajal on teatri kunstiline juht ja peadirigent Vello Pähn, Eesti Rahvusballeti kunstiline juht on Toomas Edur. Kokku antakse hooajal 350 etendust ja kontserti.

DSC09127

Head Uudised GoodNews