1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Etendusasutused saavad taotleda toetust arendusprojektidele
Etendusasutused saavad taotleda toetust arendusprojektidele

Etendusasutused saavad taotleda toetust arendusprojektidele

Etendusasutused saavad taotleda toetust arendusprojektideleKultuuriministeerium avas taotlusvooru, et koguda toetustaotlusi järgmisel aastal toimuvate etenduskunstifestivalide, samuti konverentside ja muude valdkonda arendavate tegevuste jaoks. Taotluste esitamise tähtaeg on 30.12.2014.

Toetus on mõeldud rahvusvahelise mõõtmega etenduskunstifestivalide läbiviimiseks Eestis, samuti erinevatele tegevustele, mis on suunatud valdkonna arendamisele ja strateegilise võimekuse tõstmisele – näiteks meistriklassid, suvekoolid, etendusasutuste koostööd edendavad projektid. Toetust võib taotleda ka valdkondlike seminaride-konverentside korraldamiseks ning etenduskunstide valdkonna oluliste tähtsündmuste läbiviimiseks.

„Etenduskunstide arendustegevuste“ toetused jätkavad Kultuuriministeeriumi suunda toetada etenduskunstide valdkonda ka projektipõhiselt, taotlusvooru tingimusi on võrreldes tänavusega pisut muudetud. „2014. aastal korraldatud taotlusvoorud aitasid meil teada saada, millised on etenduskunstide valdkonna jaoks kõige teravamad projektitoetusvajadused,“ rääkis Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Hillar Sein. „Kõige rohkem toetusi läks festivalide korraldamisele kaasaaitamiseks, seega jätkame seda suunda ka uuel aastal. Peamine uuendus seisneb selles, et edaspidi saavad toetust taotleda üksnes sellised organisatsioonid, mille põhitegevus on seotud on professionaalse etenduskunstiga,“ ütles Sein.

Taotlusvooru eelarve selgub pärast 2015. aasta riigieelarve kinnitamist.

Vaata lisaks taotlusvooru tingimusi SIIT!

Head Uudised GoodNews