1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. EUROOPA SAUNAMARATON – veebruaris kümmeldakse Otepääl
EUROOPA SAUNAMARATON – veebruaris kümmeldakse Otepääl

EUROOPA SAUNAMARATON – veebruaris kümmeldakse Otepääl

Peaauhind OÜ Lemmikmees kümblustünn
Peaauhind OÜ Lemmikmees kümblustünn

Talvepealinnas Otepääl viiakse 22. veebruaril 2015 läbi Euroopa Saunamaraton.

Saunamaratonile eelregistreerimine kestab 22. jaanuarist kuni 10. veebruarini 2015 e-posti aadressil: saun@otepaa.ee, kuhu tuleb märkida võistkonna nimi ja liikmete nimed. Registreerimine on tasuta.

Saunamaratoni start antakse 22. veebruaril Kääriku Spordikeskusest kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00ni. Finiš on avatud kella 17.00ni Kääriku Spordikeskuses. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Naistest koosneva võistkonna auhind OÜ Stylewood kümblustünn
Naistest koosneva võistkonna auhind OÜ Stylewood kümblustünn

Sirje Ginter, Otepää kultuurijuht ja Euroopa Saunamaratoni peakorraldaja ütles, et peaauhinnaks on OÜ Lemmikmees kümblustünn. Ainult naistest koosnevale võistkonnale on auhinnaks OÜ Stylewood tünn.

Saunamaratonil osalev võistkond on 4-liikmeline. Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused  saunaskäigu kohta. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit. Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart. Saunamaratonist osavõtmiseks on vajalik oma transpordi olemasolu. Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada.

Saunamaratoni korraldavad Otepää Kultuurikeskus, Otepää Vallavalitsus ning Otepää piirkonna saunaomanikud.Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Saunamaraton 2014
Saunamaraton 2014

NB! Tutvu kindlasti ka võistluste reeglitega! Ürituse korralduses võib tulla ette muudatusi, jälgige infot Otepää valla kodulehelt www.otepaa.ee  ja Facebookist.

Euroopa Saunamaraton Otepääl toimub juba kuuendat aastat ning huvi selle vastu on jätkuvalt suur.

2014. aasta Saunamaratoni stardis oli 170 võistkonda, osales ligi 700 saunalist. Kiireim võiskond läbis maratoni 2 tunni ja 29 minutiga. Esikoha pälvis meeste võistkond „Reeliikvia“ ajaga 2.29, teise koha sai eelmise aasta võitjad „Lämma naasõ“ – ajaga 2.32, kolmandale kohale tulid võistkond „Lusikas“ ajaga 2.36. Saunamaratonil osales eelmisel aastal rohkearvuliselt välisvõistkondi – külalisi oli Saksamaalt, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Lätist, Venemaalt, Rootsist, Norrast, jne. Võistles ka USA saatkonna meeskond eesotsas saadiku Jeffrey Leviniga. Lemmiksauna tiitli sai juba legendaarseks muutunud Sokka suitsusaun, uustulnukana sai teise koha Otepää Golfi restoran Mr Jakob, kolmas oli Kunstimäe Puhkemaja.

Head Uudised GoodNews