1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Euroopa vanamuusikapäeva kontserdil „Bach 330“ dirigeerib Aapo Häkkinen
Euroopa vanamuusikapäeva kontserdil „Bach 330“ dirigeerib Aapo Häkkinen

Euroopa vanamuusikapäeva kontserdil „Bach 330“ dirigeerib Aapo Häkkinen

Aapo Häkkinen
Aapo Häkkinen

21. märts on nimetatud Euroopa vanamuusikapäevaks ja seda tähistatakse tänavu kolmandat aastat kontsertide ja festivalidega üle Euroopa. Vana kalendri järgi on tegemist J.S.Bachi sünnipäevaga ja tänavu möödub suurmeistri sünnist 330 aastat. Seoses sellega toimub laupäeval, 21. märtsil kell 18 Tallinna Jaani kirikus kontsert J.S.Bach 330.

Kontserdil astuvad üles erinevad Eesti vanamuusikatipud – Imbi Tarum (klavessiin), Reinut Tepp (klavessiin), Reet Sukk  (plokkflööt), Taavi-Mats Utt (plokkflööt), Julia Ageyeva-Hess (klavessiin), Ene Salumäe (orel), Tallinna Barokkorkester ja kammerkoor Collegium Musicale.

Collegium Musicale lalulab kontserdil seekord Helsingi Barokkorkestri juhi Aapo Häkkineni käe all. Aapo Häkkinen on õppinud Sibeliuse Akadeemias, Amsterdami Sweelinck Konservatooriumis ja Pariisis. Ta on solisti (klavessiin ja orel) ning dirigendina astunud üles pea kõigis Euroopa riikides, lisaks Türgis, Iisraelis, Jaapanis, USA-s, Brasiilias ja Mehhikos. Helsingi Barokkorkestri kunstiline juht on ta 2003. aastast.

CM-Bach-330Kontserdil kõlab J.S.Bachi looming.
Kontsert on lisatud European Day of Early Music kalendrisse ja Eesti Muusika-aasta 2015 programmi.
Kontserdi korraldab MTÜ Collegium Musicale koostöös Tallinna Barokkorkestriga.

Piletid 10/5 EUR müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.

Infot kontserdi kohta leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews