1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FOLGI SHOWCASE! Tallinn Music Weekil näeb folkmuusikute koorekihti
FOLGI SHOWCASE! Tallinn Music Weekil näeb folkmuusikute koorekihti

FOLGI SHOWCASE! Tallinn Music Weekil näeb folkmuusikute koorekihti

TMW_portraitSel nädalal toimuva Tallinn Music Weeki raames saab osa ka folkmuusikale pühendatud showcase’ist. Varasematel aastatel teatris NO99 toimunud Viljandi pärimusmuusika festivali esitletud kontsertõhtu kolib tänavu täiesti uude esinemispaika – Telliskivi loomelinnakus asuvasse Vaba Lava teatrikeskusesse.

Ühes ruumis asuval kahel laval saab osa Eesti pärimusmuusika absoluutsest koorekihist – akustilistest sooloesinejatest kuni pärimusest mõjutatud klubibiidini. Esimesel laval astuvad üles Maarja Nuut, Curly Strings, Svjata Vatra ja Trad.Attack! Teise lava artistideks on Duo Malva/Kirsipu, ÄIO, Rüüt, Torupilli Jussi Trio ja Aparaat.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse poolse projekti juhi Anu Rannu sõnul on välisdelegaatide huvi Folgi showcase’i vastu suur. „Mitmed välismaised muusikapromootorid on meile teadaolevalt Tallinn Music Weekile tulemas ainult meie showcase’i pärast,“ rääkis ta. „Selle põhjuseks on Eesti Pärimusmuusika Keskuse poolt eelnevalt tehtud töö ja Maarja Nuudi ning Trad.Attacki!i edukad välisesinemised,“ valgustas Rannu pärimusmuusikale pühendatud showcase’i populaarsuse tagamaid.

„Oleme saanud ka infot, et mitmed artistid on laval täiesti uue materjaliga, mis peaks showcase’i kontsertidele lisama uudsuse momendi. Näiteks on Rüütil ja Duo Malva/Kirsipul just ilmunud uus plaat, Svjata Vatra esitleb uut lugu ja üllatusi on kindlasti tulemas veelgi,“ rääkis projektijuht.

Tallinn Music Weeki meediapartner Delfi teeb kõigist Folgi showcase’i esimese lava kontsertidest ka otseülekande.

Vaata ajakava ja kuula kõigi Folgi showcase’il üles astuvate artistide lugusid SIIT!

Folgi showcase’i leiad ka Facebookist!

Piletid on saadaval Piletilevis.

Tutvu Tallinn Music Weeki kodulehega SIIN!

 

Head Uudised GoodNews