1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Folgisuvi algab Moostest
Folgisuvi algab Moostest

Folgisuvi algab Moostest

Folgisuvi algab MoostestJuba 15. aastat on folgisuvesid avanud Eesti rahvamuusikatöötluste festival “Moisekatsi Elohelü”. Selgi aastal pakub 25.-26. aprillil Põlvamaal Mooste mõisas toimuv festival elamusi ja põnevaid töötlusi eesti rahvamuusikast.

25. aprillil kell 20 saab festival avapaugu Mooste järvel kanuude- ja Lõuna-Eesti parimate lõõtsamängijatega ning jätkub simmaniga Mooste Folgikojas.

Festival kulmineerub laupäeval kell 18 algava võistlus- ja galakontserdiga, kus astub üles 19 ansamblit ligi 120 muusikuga. Iga aastaga tihenevast esinejate konkurentsist jäid sel korral sõelale esimest korda Moostes võistlevad Soome muusikud Tarvaantytär, duo Esterin Teekannu ja Tranq/mit , keda saab festivaliväliselt kuulata ka juba reedestel kontsertidel nii Räpinas kui Põlvas. Eestit esindavad pärimusmuusika mõttemustrite kajastaja Ars Apta ning varasemate aastate laureaadid Miinus Seitse Tallinnast ja Greip Pärnust. Esindamata ei jää ka Värska ning Lõuna-Eesti, sest näha ja kuulda saab ka ansamblit Soejoro ja KoKoKo.

Lisaks traditsioonilisele võistluskontserdile ning päikese loojangu mängimisele Mooste järve ääres Põlvamaa parimate lõõtsamängijatega, toimub reedel Mooste Folgikojas simman, laupäeval Mõisatuur ning vanas sepikojas saab õppida Kihnu Poistega kihnu laule, ajada südaööl hiidlastega tõrva ja kuulata põrgulaule ansambli Liinatsuraq esituses.

Kogu festivali programmiga saab täpsemalt tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews