1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. FOLK! XXIV Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus avalik
FOLK! XXIV Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus avalik

FOLK! XXIV Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus avalik

sutari_(poola)
Poola tüdrukutebändi Sutari

Ühe selle suve suurima muusikasündmuse, 28.-31. juulini toimuva Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus leitav festivali kodulehelt. Lisaks täielikule kinnitatud artistide nimekirjale leiab sealt ka ajakava päevade, kellaaegade ja esinemispaikade lõikes. Samuti on alates 1. juunist Piletilevi vahendusel võimalik osta üksikontsertide pileteid.

Põhiprogrammi esinejate valik on tänavu suurem kui kunagi varem. Kuna Viljandi pärimusmuusika festival kuulub EBU Euroraadio festivalide programmi, esineb siin 28 välisartisti tavapärase 14 asemel. Lisaks on mahukas ka Eesti artistide nimekiri, kust ei puudu ükski oluline kohalik pärimusmuusika tegija. Kui siia juurde lisada Rohelise lava, õpitubade ja ülejäänud lisaprogrammi esinejad, teeb see kokku üle 300 artisti, mis on Folgi absoluutne rekord.

Tänavuste festivali kontserdipaikade valikus on üks uus esinemiskoht, mida kunagi varem Viljandi pärimusmuusika festivali 24 aastases ajaloos kasutatud pole – vanalinnas asuv vana tuletõrjedepoo hoov. Hoov võeti kasutusele, et leevendada eelmistel aastatel kasutuses olnud Muueumihoovi ülerahvastatust. Tavapäraselt on ülejäänud esinemispaikadeks Telia Kaevumäe lava, A. Le Coq’i Kirsimäe lava, Jaani kirik, pärimusmuusika ait ja Lennukitehas.

Vaata kogu festivali põhiprogrammi ja esinemispaiku SIIT!

Head Uudised GoodNews