1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII! Raekojas anti pidulikult üle nimetunnistused
GALERII! Raekojas anti pidulikult üle nimetunnistused

GALERII! Raekojas anti pidulikult üle nimetunnistused

Nimetunnistused raekojas (5)Tänasel pidulikul vastuvõtul raekojas said nimetunnistused 47 enamasti jaanuaris ja veebruaris sündinud last – 27 poissi ja 20 tüdrukut. Ühes peres sündis neljas laps, kuues peres kolmas laps ja üks paar oli kaksikuid.

„Nimetunnistuste üleandmine on üks ilusamaid üritusi Tallinna linnas,“ ütles üritust avanud Tallinna abilinnapea Merike Martinson. „Tänan teid kõiki Tallinna Linnavalitsuse nimel selle eest, et te olete võtnud endale selle rõõmu ja vastutuse olla emad ja isad. Täna on teil seljataga palju esimese kuuga seotud raskusi, nüüd aga peavad pisipõnnid saama veel rohkem hoolt ja tähelepanu. Soovin teile kõigile hästi palju rõõmu ning tulge siia ikka jälle.“

Nimetunnistused raekojas (13)

Nimetunnistus väljastatakse sündi kajastava piduliku mitteametliku dokumendina Tallinnas sündinud lapsele, kellest saab Tallinna elanik.

Tänavu jaanuaris-veebruaris registreeriti Tallinna Perekonnaseisuametis 822 lapse sünd.

Nimetunnistused raekojas (11)

Populaarsemad tüdrukute nimed sel perioodil olid Eva, Maria, Emilia ja Sofia. Poistele pandi sagedamini nimeks Robert, Kaspar, Karl ja Mark.

Tallinna linn kingib tallinlastele piimakruusi koos pudrukausiga ning nimetunnistuse, mis on Tallinna vapiga kaante vahel.

Nimetunnistuse väljaandmisega rõhutab Tallinna linn lapse sünni tähtsust ning nimetunnistusel on perekonna, vanemate ja hiljem ka lapse jaoks suur emotsionaalne väärtus.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews