1. Avaleht
  2. Galerii
  3. GALERII: Unustamatu tantsulavastus lõi Nordea Kontserdimaja särama
GALERII: Unustamatu tantsulavastus lõi Nordea Kontserdimaja särama

GALERII: Unustamatu tantsulavastus lõi Nordea Kontserdimaja särama

kevadjj-371
Foto: Kertin Vasser

18.mail leidis Nordea Kontserdimajas aset Eesti esimene tänavatantsulavastus JJ-Street Streetshow, mis täitis Tallinna ühe suurima kontserdisaali kirjeldamatu sära, värvika show ning andekate talentidega.

JJ-Street Streetshow`l esines ligi 500 tantsijat Eesti eri linnadest, kes kõik kuulusid Eesti vanima tänavatantsukooli JJ-Street kasvandike hulka. Laval sai näha kõige pisemaid tantsulõvisid kui ka vanemaid kogenumaid esinejaid. Kogu show oli ehitatud „JJ-Street lennujaam“ teemale ning kõik koreograafiad ühendas terviklikuks etenduseks suurejooneline valgusemäng ning lavaline liikumine. Kontserdi jooksul tutvustati ligi kümmet erinevat tänavatantsustiili, mida Eestis õppida saab.

Kirsi tordile lisasid vapustavad kostüümid, mis olid kõik Tuuliki Peili juhtimisel valmistatud spetsiaalselt OÜ Free Design õmblusateljee poolt vastavalt kava teemale. Kostüümid varieerusid väga erinevate teemade kaupa, alustades šoppajatest, lennuhirmust, klassiekskursioonist, stjuardessidest, lõpetades Star Wars`i ja Hawaii puhkajatega. JJ-Street Streetshow viimane etteaste popping-tantsustiilis lõi osalejad pahviks, sest kostüümid ja koreograafia oli üles ehitatud helendavate tulede ning originaalsete efektide peale.

Erikülalisena ja suurepärase üllatusena esines kontserdi teises blokis rahvusvaheline tantsutrupp, kes oli nädal aega viibinud Euroopa Noored toetusel noortevahetuses ning nädalaga oli kokku pandud vaimukas ja originaalne tantsunumber. Laval sai näha säravaid tantsijaid ka Prantsusmaalt ja Rootsist, kes lisasid etendusele vürtsi Aafrika rütmide ja pea peal keerutustega.

Kontserdit oli tulnud külastama ligi 2000 pealtvaatajat, kelle hulgas leidus nii lõbusaid vanaemasid, pere pisipõnne kui ka tuntumaid Eesti nimesid. Kontserdi vältel ei väsinud publik plaksutamast ning kontserdi lõpus aplodeeriti kordamööda kõikidele gruppidele, kes tulid lavale veel kord oma säravate kostüümide ja kummardusega. Etenduse lõpus tänati kõiki toetajaid, esinejaid, pealtvaatajaid ja JJ-Street Tantsukooli treenereid. Järgmisel aastal on kontserdi plaanid veel suuremad ja ambitsioonikamad, tuues Eesti tänavatantsu uusi põnevaid elemente.

VAATA GALERIID
Fotod: Kertin Vasser

Head Uudised GoodNews