1. Avaleht
  2. Mis on Eesti elus hästi?
  3. GoodNews eksklusiiv! Joogainimene Merit Raju hindab Eesti puhast loodust ja hästitoimivat e-riiki
GoodNews eksklusiiv! Joogainimene Merit Raju hindab Eesti puhast loodust ja hästitoimivat e-riiki

GoodNews eksklusiiv! Joogainimene Merit Raju hindab Eesti puhast loodust ja hästitoimivat e-riiki

img_1372GoodNews jätkab eksklusiivset intervjuudesarja “Mis on Eesti elus hästi?” ja järgmiseks arvamusavaldajaks on joogaõpetaja ning Joogafestivali korraldaja Merit Raju, kes on juba oma kutsumuse ja elustiili pärast palju ringi rännanud.

Mis on teie meelest Eestis hästi?

Hästi on igasugused mugavad e-teenused, mobiil-id, digiallkiri, tuludeklaratsioon… on mugav, kui igasuguste lepingute, ülekannete, avalduste ja muu peale läheb võimalikult vähe aega – siis jääb aega elamiseks ja nautimiseks! Elan väikeses, 16 korteriga majas ja vaatasin, et samale aadressile on registreeritud 7 firmat – Eesti inimesed on ettevõtlikud. Mulle on absoluutselt oluline, et olen saanud endale luua sellise elu, nagu mulle meeldib: olen iseenda tööandja, suur osa toidu-, aga ka muid kaupu tellin internetist, mul on oma lemmikkohad, kus ma käin, ja toredad inimesed, kellega kohtun. Olen väga rahul, et meie riik on nii turvaline keskkond, et siin on võimalik luua endale oma unistuste elu.

Mis on Eestis sellist, mida reisil olles alati igatsema hakkate?

Inimtühjust, puhast loodust, üksikuid randu ja värsket õhku. Pikema aja peale ka klassikat – musta leiba (naerab – toim.)

Mis on Eesti inimeste iseloomus sellist, mis teile meeldib ning mis eristab meid teistest?

Oleme selline tore metsa- ja loodusrahvas, kellele pole võõras kummelikompress, sibulakoortega lihavõttemunade värvimine, kasemahla rüüpamine ja kodutehtud moosid.

Teatavasti olete väga tihedalt seotud joogaga, kui teadlikud on Eesti inimesed joogakasulikkusest ning mõjust?

Ma arvan, et ollakse ikka juba päris teadlikud, kindlasti natuke juba hakkab see info isegi ära tüütama. Aga joogast õpitud pingutuse ja puhkuse vaheldamine ning teadvelolek on tegelikult meie tervise, enesetunde, efektiivsuse ja edu võti – ja kes siis seda ei tahaks!

Merit Raju2

Mida soovitada või soovida kõigile Eesti inimestele, kuidas püsida hetkes ning nautida seda, mis meil on?

Vahel on selleks vaja ära käia, et hinnata seda, mis meil on. Ma ise olen elanud üle kolme aasta erinevates välisriikides: Soomes, Saksamaal, Belgias, Austraalias. Looduses käimine toob hetke ja maandab meid, Sellepärast ma ei kujuta ette elu Marsil, kuigi on tõendatud, et isegi ainuüksi looduspiltide vaatamine rahustab alateadvust, närvisüsteemi ja seeläbi pulssi.

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga