1. Avaleht
  2. Mis on Eesti elus hästi?
  3. GoodNews eksklusiiv! Poksija Hendrik Themas: Eestis meeldib mulle see, et heateod ei jää märkamata
GoodNews eksklusiiv! Poksija Hendrik Themas: Eestis meeldib mulle see, et heateod ei jää märkamata

GoodNews eksklusiiv! Poksija Hendrik Themas: Eestis meeldib mulle see, et heateod ei jää märkamata

Hendrik Themas
Foto: Karli Saul

Heade uudiste portaal GoodNews uurib eestlastelt, miks on meie maal hea elada ja rõõm on tõdeda, et vastused on sageli sarnased – see on tõestuseks, et oleme oma arengutes õigel teel. Taipoksija Hendrik Themas on üks neist sportlastest, kes esindavad oma maad suurtel võistlustel ja toovad läbi oma saavutuste Eestile tuntust juurde. Tema hindab kodumaal lisaks e-lahendustele seda, et kõik on käe-jala juures ja toimiv, heateod ei jää märkamata ja sport muutub üha popimaks.

Miks meil on Eestis hea elada?

Eestis on turvaline. Hea noortele. Vähe rahvast, kuid see-eest on inimesed töökad ja ambitsioonikad, hingelt oleme suured. Rahvas on suhteliselt kokkuhoidev.

Mis on Eestis sellist, mida tahaks teistele eeskujuks tuua?

Meie innovatiivsus. IT lahendused. Eestlased on pürginud selles valdkonnas esirinda.

Millised on need Eesti head asjad, millest Teie isiklikult kõige rohkem rõõmu tunnete?

Mulle meeldib Eestis, sest see on kodu, kõik on oma. Kõik toimib ja on käe-jala juures. Teod, eriti heateod, ei jää märkamata ning panus on sedavõrd suurem.

Mida tähendab teie jaoks olla eestlane?

Tunda uhkust oma keele, traditsioonide ja rahvuskaaslaste üle.

Milline on hea eestlane, hea inimene üldse?

Hea eestlane on heatujuline, töökas, ambitsioonikas. Lisaks ei ole kitsi kiitmaks ning tundmaks rõõmu teiste tegude üle. Hea inimene on heatahtlike ja siiraste soovidega, aus ning kohusetundlik.

Kui võrrelda meid, eestlasi, teistega, oskate te välja tuua mõne eestlaste üldise iseloomuomaduse, mis teile väga meeldib?

Mulle meeldib, et eestlane on laia silmaringiga. Olles ise väikesest riigist, võetakse eeskuju suurematelt ja tegusamatelt ning püütakse teha mis iganes valdkonnas asju sarnaselt, ning kohati tuleb see isegi paremini välja.

Kas eestlane huvitub enesearengust vähem või rohkem kui mujal, olete seda soovi tajunud?

Eesti on viimase 30 aasta jooksul tohutu arengu teinud, ja eelkõige algab see inimesest endast, sealt edasi kandub see meeskonnatöösse ning sealt veelgi edasi. Noorem põlvkond on väga edasipüüdlik, kõrgharidus pole enam midagi, mis sind teistest eristaks. Ka enese tervise ning füüsilise vormi eest kantakse hoolt, spordiklubisid on palju ning need kõik on töös.

Kui reisile lähete, mis on need kodumaa asjad, mida igatsema jääte?

Mulle meeldib Tallinn, maailma mastaabis küll pisike, kuid kohalikus mõttes suur. Siin on kõik olemas, kõik lähedal ja toimiv. Hindan ka Eesti suve, seda on vähe, kuid seda armsam see on. Ja loomulikult Eesti naised, väga ilusad ning hoolitsetud.

Mis te kindlasti kodust kaasa võtate, kui lahkute Eestist pikemaks ajaks?

Selles valdkonnas on toimunud globaliseerumine, nagu igal pool, seega on mul kaasas i-Phone, krediitkaart ja võtmed. Võimalusel võtan kaasa oma poja, sest tema on osa minust.

Mida on eestlastel õppida teistelt rahvustelt ja kultuuridelt?

Eestlane peab õppima lahkust ning saama lahti kadedusest. Tänavapildis ei saa aru, kuid kui lugeda netikommentaare, siis on näha, et eestlane sisimas ei taha, et teistel hästi läheks. Aga see on paradoks, et olles väiksest riigist, on sisemine konkurents suur ning inimestel on esikohal see “mina, mina, mina”. Samas on see “mina” meile ambitsioonikaid inimesi toonud ja riiki arendanud. Kuid tuleb mõista, et jagades teiste edu, ollakse ka ise edukam, nii isiklikult kui ka riigina.

Mida soovida heade uudiste portaali lugejatele ja kogu Eestimaale?

Heade uudiste portaal toob meile lugusid tegusatest ning rõõmsameelsetest inimestest, aplodeerige nende saavutustele, et nad saaksid veelgi enam jõudu, et häid saavutusi tuleks veelgi rohkem.

Head Uudised GoodNews

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga