1. Avaleht
  2. GoodNews katsetab
  3. GOODNEWS KATSETAB! Elviira Eessaar: kohtumine Himalayaga tõi tagasi maa peale
GOODNEWS KATSETAB! Elviira Eessaar: kohtumine Himalayaga tõi tagasi maa peale

GOODNEWS KATSETAB! Elviira Eessaar: kohtumine Himalayaga tõi tagasi maa peale

Foto: Rasmus Kooskora
Foto: Rasmus Kooskora

Augustis Taevas ja Maa keskuses vabastavat kursust juhendanud Himalaya andis ka meditatiivse nõustamise eraseansse, mis on üheks võimaluseks avastada koos temaga meditatiivsus enda sees. Eraseansil käis ka GoodNewsi tiimiliige Elviira Eessaar, kes sai sealt kaasa sügavad muljed ja ainulaadse kogemuse.

Mida Himalaya oma kursusel siis õpetab? Alustuseks selgitus: “Hetkes elamine näitab meie sisemist seisundit, kus me oleme võimelised nägema reaalsust sellisena, nagu see on, mitte tõlgendama seda läbi mineviku filtrite ja eelarvamuste. Sellel seansil sa õpid olema iseendaga, selges ja delikaatse teadlikkuse seisundis, mis toetab sind erinevatel eluhetkedel. See on juurdunud meie meeltes ning keha, mõistuse ning südame teadlikkuses. Seda teadlikkust saab arendada läbi meditatsioonipraktikate ja läbi sinu enda huvi, et uurida, mis toimub sinu sees.See võimaldab saada teadlikuks vanadest, alateadlikest emotsionaalsetest ja vaimsetest hoiakutest ning mustritest, mis sind piiravad, aitab sul jõuda paremale arusaamale iseendast ja oma varjatud potentsiaalist. Sa tuled lähemale oma sisemisele tuumale, mis aitab sul elada elu spontaansemalt ja tähendusrikkamalt.”

Elviira kirjeldab oma kogemust nii: “Olete vahel olnud nii pühendunult õnne otsingul, et kogu protsessi keerises unustate lõpuks, mis oli teekonna eesmärk? Tehes seda kõike ise märkamata, kuniks keegi järsku peatab selle karuselli, küsides sinult otse: mida sa teed? Järsku ehmatusega märkad, et oled liigelnud suunatult juba pikemat aega. Tegelikult karusell liigub ringiratast ja toob su alati tagasi sinna punkti, kust sa oma teekonda alustasid, alati.

Elutõed, mis mulle kohtumisel Himalayaga meelde tulid ja mis ei tulnud mulle uudisena, aga ma pidin need endale uuesti meelde tuletama: ela tänases päevas ja hetkes; ära ürita muuta asju, mida ei ole sinu võimuses muuta; kiida ennast ja teisi saavutatud edusammude eest

Ja nii iga päev ja iga hetk. Tänutunne enda sees peab kasvama, sest ainult selline teekond viib tõelise meelerahuni, ja ma mõtlen selle all päris ja ehedat tunnet.”

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews