1. Avaleht
  2. GoodNews katsetab
  3. GOODNEWS KATSETAB! Meditatsiooniõpetaja Himalaya juhatab endasse praeguses hetkes
GOODNEWS KATSETAB! Meditatsiooniõpetaja Himalaya juhatab endasse praeguses hetkes

GOODNEWS KATSETAB! Meditatsiooniõpetaja Himalaya juhatab endasse praeguses hetkes

_MG_9606Eelseisval nädalavahetusel, 27. ja 28. augustil toimub Tallinnas Tao Keskuses Tantra kursus “Ärata oma eluenergia”, kuhu tulevad kohale tantraõpetajad Himalaya ja Thirak.

Tantra on juba pikemat aega idamaiste õpetuste seas huvi keskmes, sest see seondub suuresti seksuaalsega. Intiimsest lähedusest aga tuntakse üha enam puudust.

 

Tantra õpetab, kuidas olla intiimses hetkes kohal

Peamine Tantra õpetus seisneb selles, kuidas olla kohal ja hetkes. Himalaya ja Thirak’i kursus toetab osalejat võtma ka järgmise sammu, kogedes ning õppides, kuidas elada hetkes, totaalselt kohal olles ka intiimselt koos kellegi teisega. Nad õpetavad praktilisi vahendeid, kuidas olla rohkem tasakaalus ja lõõgastunud iseendas.

“Sellel nädalavahetusel on võimalus avastada, kuidas tuua uut teadlikkust mängu, mis toimub initiimsuse ja vabaduse vahel, üksinda olemise ning kellegiga koos olemise vahel, sinu ja teise vahel.

Thirak
Thirak

Tantra meditatsioonitehnikate, mis toetavad ja äratavad uue sügavuse ja vibratsiooni sinu meeltes, sinu kehas ja kires ning aitavad sul uuesti avastada oma loomulik olemus. Sellest sügavusest sa leiad julguse näha ja näidata ennast oma individuaalses sensuaalsuses ja kires, selle loomulikkuses ja lihtsuses. Kõikehõlmavas teadlikkuses ei ole vaja enam mingit pingutust, sest Tantra juhtub iseenesest. See toob inimese ellu kvaliteedi igas mõttes,” räägib Tantra kursuse tutvustus.

_MG_9642
Himalaya

Kes on Himalaya?

Himalaya Anand on meditatsiooniõpetaja, kes jõudis oma oskusteni pikkade otsingute tulemusel ja legendaarse Osho õpilasena. Himalaya naudib oma kogemuse teistega jagamist, et inimesed julgeks vaadata oma elule päriselt otsa ja küsiks tõeliselt olulisi küsimusi iseenda kohta. Ta julgustab inimesi küsima elulisi ja olulisi küsimusi iseendalt: Kas ma olen õnnelik? Kas ma saan muuta? Kas ma pean kogu aeg uuesti samu asju kogema? Kas ma saan taastada lapse moodi süütuse enda sees? Kes ma olen?

40 aastat tagasi on Himalaya kirglikult pühendunud lõõgastumisele iseendas; aktsepteerides ja armastades ennast sellisena nagu ta on, olles ühenduses iseenda tõelise olemusega. Vahepealsetel aastatel on ta elanud, töötanud ja mediteerinud mitmes Osho kommuunis üle kogu maailma, aidates teisi nende endi sisemisel teekonnal.

_MG_9509
Himalaya ja Thirak

Thirak ja Himalaya kohtusid 2008. aastal ja on partnerid alates sellest ajast. Nad elavad Austraalias, aga reisivad tihti maailmas ringi, et jagada inimestega oma kirge meditatsioonis ja transformatsioonis.

Himalaya seansil käisid ka kaks daami, Taevas ja Maa Keskuse üks loojatest Moonika Chandaa Silves ja portaali GoodNews peatoimetaja Monika Kuzmina. Mida arvavad nemad Himalaya õpetustest? Täpsustagem, et tegu oli individuaalseansiga, mis pole seotud otseselt Tantraga, vaid osalejate eneseavastamisega.

Moonika saavutas imelise rahuseisundi

Jutustab Moonika: “Kui astusin Himalaya vastuvõtule, siis ei teadnud mida oodata. Otsustasin, et sel korral ühtegi konkreetset probleemi kaasa ei võta, millega terapeudi (õpetaja) juurde pöörduda ja vaatan, mis tulema hakkab.

Minu imestus oli suur, kui nägin, mis nüüd juhtuma hakkas. Kui sageli õpetajad teavad rääkida, mis korrast ära ja mis valesti, siis nüüd olin sattunud hoopis uue kogemuse osaliseks. Sain kaasa turvatunde ja praktilise harjutuse, mis aitab mul igapäeva elus paremini ja kergemalt toime tulla. Kui muidu varem kaotasin pea tülide käigus, siis nüüd tean kuidas leida oma kese ja rahulikuks jääda. Isegi, kui algse harjumuse järgi soovin vaidlusse astuda, siis hetke pärast mulle meenub rahu, mida kogesin Himalaya sessioonil ning astun rõõmuga ja kergelt rahuseisundisse tagasi.

Tean nüüd, et mul on võimalus jääda palju rahulikumaks ja iga olukord mind nii kergelt verest välja viima ei pea. Ja isegi kui viib, siis tean, kuidas rahuseisundisse tagasi jõuda, sest mäletan meeldivat rahu, mille sain kaasa imeliselt õpetajalt, Himalayalt.”

Lahendused tulevad läbi iseenda nägemise

Monika kogemus tegi tast parema “mina”: “Iga uus asi oma omamoodi põnev, aga samas ka veidi hirmutav. Otsustasin seekord katsetada midagi, mille kohta ei teadnud esialgu suurt midagi — Osho õpilase Himalaya eraseanssi. Himalaya olemasolust ning visiidist meie kodumaale teavad vast veel vähesed, kuid julgen öelda, et tema tulek võiks Eestisse võiks meid tulevikus rõõmustada.

Asi sai alguse Eesti Osho Mediatsiooni Keskuse ühe juhi Krista Randroo soovitusel. Väljakutsed mulle meeldivad, andsin lubaduse ja juba ma härra Himalayaga telefonis vestlesingi. Mulle kombe kohaselt hakkasin esmalt ikka vabandama, et minu inglise keel pole väga hea. Sain vastuseks, et räägin hästi. Kohe läks suhtlemine julgemaks. Leppisime aja kokku ning Himalaya palus kaasa võtta ühe probleemi või küsimuse, millele sooviksin vastust. Lubasin kaasa võtta õige piraka probleemi, mille peale kõne lõppedes mõlemad naersime ja jäingi hommikut ootama.

Kohtusime kell 9.30. Seanss nägi minu puhul välja selline, et istusime teineteise vastas, hingasin sügavalt mitmeid kordi sisse ja välja ning vestlesime. Vestlus kohalolu ja sügava hingamise saatel on juba iseenesest proovimist väärt, sest mulle tundub, et enamus inimesi ei hinga piisavalt sügavalt ega ole ka hetkes kohal, kaasa arvatud mina.

Probleemid, mida terve elu vaimsete teemadega tegelenud juhendajatega julgetakse rääkida, on tõenäoliselt igal inimesel väga isiklikud, nii ka minul ja jäägu need meie kahe vahele, kuid väärib märkimist, et lahendusi vaimne juhendaja mulle ette ei ütelnud. Seansi käigus juhendas Himalaya mind läbi oma meetodi nägema iseennast, oma hirme ning hirmudest läbi minema. On huvitav turvalises keskkonnas turvalise juhendaja kaasabil vaadata iseenda sisse ja nägema, mis seal päriselt toimub.

Tund, mis veetsime seanssi tehes, möödus linnulennul ning tulemuseks on parem ning endast lugupidavam mina, kes sai vastused küsimustele, mis juba pikemat aega olid vaevanud. Seansi lõppedes leidsime üheskoos mõned uued harjumused, mida enda igapäeva parandamiseks ning unistuste täitumiseks koheselt ka töösse panin.”

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews