1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. GOODNEWS KIIDAB! Viljandi folgil kogutud plasttopsidest saavad liivakastid
GOODNEWS KIIDAB! Viljandi folgil kogutud plasttopsidest saavad liivakastid

GOODNEWS KIIDAB! Viljandi folgil kogutud plasttopsidest saavad liivakastid

Viljandi folgil kogutud plasttopsidest saavad liivakastid
Foto: Viljandi pärimusmuusika festival

Ettevõte Rexest Grupp OÜ paigutas ka tänavu Viljandi pärimusmuusikafestivali alale prügikastid plasttopside korjamiseks, kogutavast plastikjäätmest valmistatakse Viljandi linnale liivakastid.

Viljandi folgi ajal on sel aastal üles seatud 40 spetsiaalset prügikasti plasttopsidele. “Eelmine aasta kogusime 15 prügikastiga umbes 300 kilogrammi plastikjäädet. Sellest sai valmistatud 10 lillekasti, mis said kingitud Viljandi linnale,” sõnas PlastRexi turundusjuht Egon Eiche.

“Eelmise aasta katse-eksitusmeetodi tagajärjel oleme teinud parandusi selle aasta prügikastidele. Tegime ägedama disaini – kolmnurksed prügikastid, millel peal on topsikujulised augud viitamaks, millist prügi sinna visata võib. Üritame muuta oma plasttaara äraandmise võimalikult lihtsaks ja mugavaks, see on prügi sorteerimises oluline komponent. Prügikastid on sellel aastal silmapaistvamad ja neid leidub üle kahe korra rohkem,” rääkis Eiche.

Eiche sõnul on Viljandiga koostöö viinud ettevõtte kokku ka teiste festivalidega. “Lisaks folgile on meie prügikastid püsti ka Intsikurmu muusikafestivalil Põlvas ja ka augusti keskel toimuval Arvamusfestivalil. Kõik nad on meid ise üles leidnud ja meile meeldib aidata kaasa inimeste keskkonnateadlikkuse tõusule ja proovime sammhaaval muuta inimeste sorteerimisharjumusi. Igasugune koostöö on teretulnud! Usume, et järgmine aasta oleme veel võimsamalt väljas oma plastiku kogumise kampaaniatega,” avaldas Eiche lootust.

“Meie eesmärgiks on sellel aastal 300 kilogrammi asemel koguda kokku festivalidelt üle 1000 kilogrammi plastikjäädet. Koos heade inimestega on see kindlasti võimalik. Teeme midagi head ja muudame maailma. Sellest projektist võidavad kõik,” lausus ettevõtte juhatuse liige Aarne Saareväli.

Tänavu kogutavast plastikjäätmest valmistatakse Viljandi linnale liivakastid.

Head Uudised GoodNews