1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HÄÄLETAMA! Eesti saja aarde poolt saab hääletada veel 31. augustini
HÄÄLETAMA! Eesti saja aarde poolt saab hääletada veel 31. augustini

HÄÄLETAMA! Eesti saja aarde poolt saab hääletada veel 31. augustini

100 aaretVeebilehel www.eesti100aaret.ee  saab hääletada Eestimaa tõeliste aarete ehk tähendusega kultuuri- ja loodusobjektide poolt veel 31. augustini. Rahvahääletuse tulemusena selgub sada  enim hääli saanud aaret, mille põhjal valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks interaktiivne aarete otsimise mäng.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ettevalmistuste raames käima lükatud kingituse „Eesti 100 aaret“  raames kogus Muinsuskaitseamet märtsis ja aprillis inimeste ettepanekuid tähendusega paikade kohta üle Eesti. Kokku esitati üle 250 ettepaneku, millest kultuurimälestiste erinevate valdkondade ekspertide abiga valiti rahvahääletusele välja 150 erilist paika.

Rahvahääletuse tulemusel väljavalitud 100 aarde põhjal valmib mitmekeelne interaktiivne mäng, mis pakub mängulisel viisil võimalust avastada Eestimaa erilisi paiku ja objekte, millel on oma lood ja legendid.

„Eesti 100 aaret“ algatuse eesmärgiks on leida Eesti inimeste abiga üles Eestimaa olulised paigad ja objektid, mis pole siiani laiemat tuntust saanud, kuid vääriksid esiletõstmist ja külalistele tutvustamist. See algatus aitab taasavastada Eestimaa kultuuripärandi maastikku.

Algatuse eestvedaja on Eesti Muinsuskaitseamet koostöös EV100 toimkonnaga.
Vaata ka veebilehelt eesti100aaret.ee ja Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews