1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEA ALGATUS! Võru linn alustab ohtlike ja suurjäätmete kogumise kampaaniaga
HEA ALGATUS! Võru linn alustab ohtlike ja suurjäätmete kogumise kampaaniaga

HEA ALGATUS! Võru linn alustab ohtlike ja suurjäätmete kogumise kampaaniaga

Võru linn alustab ohtlike ja suurjäätmete kogumise kampaaniagaSA Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaasrahastuse toel alustab Võru linn elanikele suunatud ohtlike ja suurjäätmete kogumise kampaaniaga.

Selle käigus soovitakse koguda Võru linna elanikelt ohtlikke jäätmeid umbes 65 tonni, sealhulgas eterniiti 36 tonni, ja erinevaid suurjäätmeid umbes 400 tonni. Kampaania algab 28. juulil ja kestab kuni lepingutega ettenähtud jäätmete koguste täitumiseni. Ajaliselt on kampaania planeeritud kuni käesoleva aasta lõpuni.

Suurjäätmeteks on suurte mõõtmetega jäätmed, mis ei mahu oma mõõtmete tõttu olmejäätmete konteinerisse: vana mööbel – diivanid, lauad, kapid, riiulid, toolid, voodid, madratsid, kardinapuud, sanitaartehnika, vannid, kraanikausid, WC-potid, kraanid, segistid, klaasideta aknaraamid ning erinevad plastikust ja metallist mahutid ning tünnid.

Ohtlike jäätmete alla kuuluvad patareid ja akud, vana õli ja õli sisaldavad jäätmed, õlifiltrid, päevavalgustuslambid ja muud elavhõbedat sisaldavad jäätmed, vananenud ravimid, värvid, lakid, liimid ja lahustid, ohtlike ainetega reostunud taara ja materjalid, kodukemikaalide jäägid ja nende pakendid (puhastusvahendid, fotokemikaalid, happed, alused ja muu selline), mürkkemikaalid (putuka- ja taimemürgid) ning asbesti sisaldavad materjalid (näiteks eterniitplaat).

Projekti “Võru elanikelt kogutud suurjäätmete äravedu ja käitlemine” finantseerib KIK summas 17980 eurot ja projekti “Võru elanikelt kogutud ohtlike jäätmete äravedu ja käitlemine” summas 16862 eurot. Suurjäätmete käitlemise hankeleping on sõlmitud MTÜ-ga Võru Jäätmekeskus ja ohtlike jäätmete käitlemise leping aktsiaseltsiga Ragn-Sells.

Võru linna elanikud saavad jäätmeid üle anda MTÜ Võru Jäätmekeskusesse, Võru linnas aadressil Lühike tn 1. Jälgi ka kampaaniaga seotud reklaami Võru linna veebilehel www.voru.ee ja Võru Linna Lehes.

Head Uudised GoodNews